Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η εξάρτηση του ΠΑΟΚ από τον Ολιβέιρα

Δημοφιλή

Ναι, κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ναι, ουδείς αναντικατάστατος. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παίκτες που όταν λείπουν αφήνουν πίσω τους τέτοιο κενό, που η ομάδα τους μοιάζει αγνώριστη.

Το ποδόσφαιρο που διδάσκει ο Λουτσέσκου, το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του έχει ως σημείο αναφοράς τον σέντερ-φορ. Σε αυτόν καταλήγουν σχεδόν όλες οι επιθετικές ενέργειες που χτίζονται πόδι-πόδι, από την δική του συμμετοχικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία του πλάνου.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει από το εννιάρι του, ο Ρουμάνος τεχνικός. Παίζει το ίδιο καλά, τόσο με πλάτη, όσο και με πρόσωπο. Κατεβάζει και «σπάει» μπάλες, βοηθά την ομάδα να κερδίζει μέτρα, ξέρει να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έχει ποιότητα στις επαφές και τα χτυπήματα, είναι ένας φορ που μπορεί να μην είναι ο κλασικός στράικερ των 20+ γκολ την σεζόν (ποτέ δεν ήταν), αλλά ξέρει να στέκεται το ίδιο αξιοπρεπώς, τόσο εντός, όσο και εκτός της περιοχής.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα του φετινού ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη του λύση στην θέση του σέντερ-φορ. Κι όχι μόνο σε ότι αφορά την ατομική κλάση, αλλά και την σωματοδομή, το στιλ, το ποδοσφαιρικό ύφος.

Ο Μπράντον Τόμας είναι φιλότιμος, κινητικός, εργατικός, ωστόσο οι αριθμοί λένε πως ο ΠΑΟΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην θέση του «εννιά» δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, δίχως αυτόν στην ενδεκάδα του.

Κάθε φορά που ο Δικέφαλος χρειάστηκε να αγωνιστεί δίχως τον Πορτογάλο φέτος, είχε θέμα και στην παραγωγή, αλλά και στην εκτέλεση.

Με αυτόν στα… πιτς λόγω τραυματισμού στα πλευρά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε σημείο αναφοράς στην γραμμή κρούσης στα δύο παιχνίδια με την Λέφσκι Σόφιας, ο Κούτσιας, ο Μπράντον και ο Νάρεϊ που κάλυψε κατ’ ανάγκη το πόστο δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με αποτέλεσμα έναν πρόωρο και οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Από την στιγμή που το Ιανουάριο δεν αποκτήθηκε δεύτερη ισοβαρής επιλογή για την θέση του σέντερ-φορ, ο ΠΑΟΚ είναι πια υποχρεωμένος να κρατά την ανάσα του κάθε φορά που ο Πορτογάλος μορφάζει από οποιαδήποτε ενόχληση. Διότι, δίχως αυτόν είναι άλλη ομάδα…


Τελευταία νέα

Ανατροπή στην ανατροπή μετά από 10 χρόνια για τον ΠΑΟΚ (video)

Στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο και χρειάστηκε να...

Στην ίδια κατηγορία