Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η αρχή του ταξιδιού

Δημοφιλή

Συμπληρώνεται σήμερα μισός… αιώνας από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, όταν υποδέχθηκε τη Ραπίντ Βιέννης στη ρεβάνς του 0-0 για το Κυπελλούχων.

Μέχρι τότε ο Δικέφαλος μετρούσε τρεις συμμετοχές -και ισάριθμους αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο- στο κύπελλο Εκθέσεων (το 1965 με τη Βίνερ, το 1967 με τη Λιέγη και το 1970 με την Ντιναμό Βουκουρεστίου), διοργάνωση, ωστόσο, που δεν αναγνωρίζεται επίσημα από την ΟΥΕΦΑ.

Εχοντας κατακτήσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του το 1972, ο ΠΑΟΚ ήταν ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο κύπελλο κυπελλούχων της σεζόν 1972-73. Και η κλήρωση της 12ης Ιουλίου 1972, που είχε γίνει στη Ζυρίχη παρουσία των Σεργιαννίδη και Μαρτινίδη (γενικού γραμματέα και εφόρου του ΠΑΟΚ αντίστοιχα) τον έφερε αντιμέτωπο με τη Ραπίντ Βιέννης.

Ο αγώνας της Τούμπας είχε αρχίσει στις 20.30 και είχε προσελκύσει 35 χιλιάδες φιλάθλους (32. 385 εισιτήρια). Η αναμέτρηση είχε καλυφθεί μόνο ραδιοφωνικά, μια και από την τηλεόραση είχε μεταδοθεί απευθείας ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο ΠΑΟΚ είχε απαιτήσει από την ΕΡΤ το ποσό των 300 χιλιάδων δραχμών για να επιτρέψει την τηλεοπτική μετάδοση, ποσό που είχε εισπράξει ο Ολυμπιακός για το πρώτο παιχνίδι του με την Κάλιαρι εκείνης της σεζόν.

Η Ραπίντ είχε ανοίξει το σκορ στο 23΄ με τον Γκάλος και εννέα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Σαράφη (χρειάστηκε να το εκτελέσει δύο φορές), μετά από ανατροπή του Ασλανίδη. Είχε μεσολαβήσει στο 26΄ σουτ του Κούδα, που είχε βρει στο οριζόντιο δοκάρι (οι γηπεδούχοι είχαν υποστηρίξει ότι η μπάλα είχε «σκάσει» μέσα από την τελική γραμμή). Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βέρνερ, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα παράτησαν, είχαν δοκάρι με τον Παρίδη (78΄) και, παρά το ότι από τον 79΄ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Κούδα), ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ του Ασλανίδη σε 2-2, που όμως δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση.

Για την ομάδα του Λες Σάνον είχαν αγωνιστεί οι Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης (82΄ Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας και Μπέλλης (46΄ Παρίδης).


Τελευταία νέα

Το άγχος του Μίσιτς και ο ΠΑΟΚ

Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι ενήμερος για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τον τσεκάρει και πως υπήρξε ενδιαφέρον για τον...

Στην ίδια κατηγορία