Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η AC Spalato και το καυτό «Πόλιουντ»

Δημοφιλή

Η Χάιντουκ θα μπορούσε να έχει παίξει και… καμπιονάτο, όταν κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Κυπέλλου και της ιταλικής κατοχής, ο Μουσολίνι της πρότεινε να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με το όνομα AC Spalato, όμως οι παίκτες και ο κόσμος της, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Η Χάιντουκ έγινε σύμβολο αντίστασης με φιλικά/αντιπολεμικά παιχνίδια και στις 5 ηπείρους του πλανήτη, έγινε η αγαπημένη ομάδα του Τίτο και ανέπτυξε μία τρομακτική σχέση αφοσίωσης με τον κόσμο της.

Aπό τα μέσα της δεκαετίας του ’50 στο Σπλιτ είχαν αντιληφθεί τί σημαίνει οπαδικό κίνημα, τι σημαίνει οργάνωση στις κερκίδες. Ο παλμός πάντα φοβερός και τις εποχές του πανίσχυρου γιουγκοσλάβικου πρωταθλήματος, τη δεκαετία του ’80, το «Πόλιουντ» ήταν ένα πραγματικό κολαστήριο, ακόμη και για τις ομάδες που το επισκέπτονταν για τα ευρωπαϊκά κύπελλα!

Το «Πόλιουντ» των 34.198 θέσεων είναι το πιο… κατηφορικό γήπεδο της χώρας και ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς δεν πέφτει καρφίτσα, αποτελώντας ακόμη και σήμερα ένα κολαστήριο για κάθε αντίπαλο. Θα το ζήσει κι ο ΠΑΟΚ την επόμενη Πέμπτη.


Τελευταία νέα

«Με τη… νίκη ΠΑΟΚάρα»

Ορμώμενος από την επικείμενη «μάχη» του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Play Off της...

Στην ίδια κατηγορία