Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καλόμοιρος: «Ξεκάθαρος στόχος μου ο τίτλος»

Δημοφιλή

Μετά από περίπου πέντε χρόνια ο Γιάννης Καλόμοιρος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, για να φορέσει εκ νέου τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας αριστερός ίντερ μιλά στη FORZA, λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης του θητεία στον Δικέφαλο και παρουσιάζει υψηλούς, στόχους του, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το δικό του μήνυμα… τίτλου!

Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ μετά από περίπου πέντε χρόνια;

«Η επιστροφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ με κάνει να αισθάνομαι όμορφα . Γνωρίζω σχεδόν όλους τους ανθρώπους στην ομάδα και επίσης ξέρω την ποιότητα δουλειάς τόσο του προπονητή Παναγιώτη Γούσιου όσο και του Σκανδάλη Βασίλη».

Ποιες είναι οι πιο «δυνατές» αναμνήσεις σου, από την πρώτη σου θητεία;

«Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Αν πρέπει να διαλέξω μια θετική ανάμνηση μάλλον θα διάλεγα την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική εναντίον του Ολυμπιακού στο κλειστό του Εύοσμου αν θυμάμαι καλά που χρησιμοποιήσαμε σαν έδρα για λίγες αγωνίστηκες . Θα ήταν πολύ ευχάριστο να δούμε ανάλογες εικόνες και στην Μικρά με 2-3 χιλιάδες φιλάθλους. Όσο για αρνητική ανάμνηση θα πρέπει να πω τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του κυπέλλου πάλι εναντίον του Ολυμπιακού μετά από μια εξαιρετική ομαδική εμφάνιση».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Γιάννης που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με αυτόν που αποχωρούσε το 2018;

«Είμαι τελείως διαφορετικός. Μετά από αρκετά χρόνια πλέον στον πρωταθλητισμό είναι αυτονόητο ότι αλλάζει η προσέγγιση του αθλητή. Τακτικά θεωρώ ότι είμαι αρκετά πιο ώριμος και σωματικά πολύ πιο έτοιμος από την πρώτη μου θητεία στην ομάδα που ήμουν ακόμα ,ας μη κρυβόμαστε, παιδάκι».

Με τι στόχους επιστρέφεις ξανά στη Θεσσαλονίκη;

«Θέλω τίτλο ξεκάθαρα. Δε μου αρέσει να χάνω …Στόχος πάντα ήταν και είναι να παίζω σε ομάδες που πρωταγωνιστούν και να διεκδικώ τίτλους».

Μίλησες για τίτλο. Θεωρείς ότι είναι κάτι εφικτό, σε σχέση με τα μπάτζετ που διαθέτει ο ανταγωνισμός;

«Δεν παίζουν τα μπάτζετ μέσα στο γήπεδο . Αν ήταν έτσι κάθε χρόνο θα κέρδιζε αυτός που ξοδεύει τα περισσότερα. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει το ταλέντο και την ποιότητα να διεκδικήσει τίτλους. Υστερεί σε εμπειρία τελικών αλλά αν βγάλουμε την ενέργεια και την θέληση μας μέσα στο γήπεδο μπορούμε να διεκδικήσουμε τα πάντα».

Πως βλέπεις την προσέγγιση του ΠΑΟΚ, που στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα αθλητή;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι ομάδες να επενδύουν στους Έλληνες αθλητές . Βοηθάει και την εθνική ομάδα αυτή η διαδικασία ώστε να είναι όλοι σε υψηλό επίπεδο . Ο ΠΑΟΚ όντως επενδύει  στο ελληνικό στοιχείο και έχει χτίσει έναν ελληνικό κορμό που αν κρατήσει και τα επόμενα χρόνια, πιστεύω πως θα καταφέρει πολλά πράγματα».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

«Θα ήθελα να δω γεμάτη την Μίκρα είναι η αλήθεια. Ξέρω ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και είναι πολύ ευχάριστο για εμάς τους αθλητές».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Το καθημερινό μου πρόγραμμα τώρα που είναι περίοδος προετοιμασίας όπως καταλαβαίνεις δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αλλά πράγματα πέρα από το χάντμπολ. Είμαι και σε μια κατάσταση  επαναφοράς σε αγωνιστικούς ρυθμούς  μετά το χειρουργείο μου όποτε προσέχω ακόμα πιο πολύ την αποθεραπεία μου πράγμα που απαιτεί χρόνο. Έχω και έξτρα προπονήσεις ώστε να φροντίσω να είμαι όσο γίνεται πιο έτοιμος για την έναρξη της σεζόν».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Στον ελεύθερο μου χρόνο θέλω να χαλαρώνω. Νομίζω ότι για αυτόν τον σκοπό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν ήρεμο καφέ με καλή παρέα».


Τελευταία νέα

6/5/2017: Κυπελλούχος μετά από 14 χρόνια στον Βόλο (videos)

Σαν σήμερα, 6 Μαΐου 2017, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 σε έναν επεισοδιακό...

Στην ίδια κατηγορία