Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χωρίς… δίχτυ ασφαλείας για τον ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Με διαφορετικά δεδομένα θα διεξαχθεί φέτος η Σούπερ Λιγκ 2, μια και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στους δύο ομίλους (παρουσία δεκατριών ομάδων σε κάθε έναν από αυτούς), πρόκειται να διεξαχθούν παιχνίδια πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η κύρια, βέβαια, διαφοροποίηση, που ενδιαφέρει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ Β΄ (όπως και εκείνους των δεύτερων ομάδων της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού) είναι ότι πλέον παύει να υφίσταται το δίχτυ ασφαλείας και ότι στο εξής και οι δεύτερες ομάδες θα παίρνουν το δρόμο για τη Γ΄ κατηγορία, εφόσον θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις.

Όπως είναι γνωστό, στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 1η μέχρι την 5η θέση και ο πρώτος (από κάθε όμιλο) θ’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 6η μέχρι την 11η θέση (οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου θα υποβιβάζονται απευθείας). Η κάθε ομάδα θα δώσει δέκα ματς (πέντε εντός-πέντε εκτός) και οι τρεις τελευταίες θα πάρουν το δρόμο για τη Γ΄ κατηγορία.

Συνεπώς, ο (βαθμολογικός) στόχος της ομάδας του ΠΑΟΚ Β΄ θα είναι να τερματίσει-στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος-μέσα στην πρώτη πεντάδα, προκειμένου να αποφύγει την περιπέτεια των πλέι άουτ και τον κίνδυνο να μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού.

Ας σημειωθεί ότι στην παρθενική παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ 2 (σεζόν 2021-22) ο ΠΑΟΚ Β΄ κατετάγη 8ος με 44 βαθμούς σε 32 παιχνίδια (παρουσία δεκαεφτά ομάδων στον όμιλο), ενώ πέρσι βελτίωσε σημαντικά τις (βαθμολογικές) επιδόσεις του, μια και τερμάτισε 5ος με 49 βαθμούς σε 28 αγώνες (παρουσία δεκαπέντε ομάδων στον όμιλο).

Παράλληλα, βέβαια, με το στόχο της εισόδου στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, θα πρέπει να εξυπηρετηθεί κι η άλλη βασική επιδίωξη της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη και προώθηση παικτών στην αντίστοιχη πρώτη.


Τελευταία νέα

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπενζεμά: Μια σχέση αγάπης

Ο Καρίμ Μπενζεμά ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό και με την σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων της Αλ Ιτιχάντ, θα ακολουθήσει...

Στην ίδια κατηγορία