Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Φερνάντο Σάντος: «Θέλω να επιστρέψω στον πάγκο ενός συλλόγου»

Δημοφιλή

Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική «A bola» ο Φερνάντο Σάντος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του να εργαστεί και πάλι σε ένα σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του προπονητή συλλόγου ή Εθνικής ομάδας:

«Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Θα ήθελα να επιστρέψω στην προπονητική ενός συλλόγου, γιατί θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που πάντα εκπλήρωνε τις ανάγκες μου: να μπορώ να είμαι κάθε μέρα με τους παίκτες και να τους κάνω να εξελίσσονται ως παίκτες και ως άνδρες. Και επίσης να έχω τη δυνατότητα να εξελίσσω μια ομάδα. Η δουλειά της Εθνικής είναι πολύ ελκυστική γιατί εκπροσωπούμε και έχουμε μια ολόκληρη χώρα γύρω μας. Ο ύμνος είναι ανεξήγητος… Η μόνη φορά που μπερδεύτηκα στο ποδόσφαιρο ήταν στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξε η εθνική ομάδα, όταν άρχισε να παίζει ο ύμνος. Δεν μπορούσα ούτε να τραγουδήσω τον ύμνο μας. Το να βρίσκομαι στον πάγκο της χώρας μου, να εκπροσωπώ την εθνική μου ομάδα και να αρχίζει να παίζει ο ύμνος είναι κάτι βάναυσο. Δεν ήξερα καν τι να κάνω. Αυτό το πρώτο παιχνίδι είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Για το αν είχε προαίσθημα ότι η Πορτογαλία θα κέρδισε το EURO:

«Όχι προαίσθημα, ήταν πεποίθηση. Όταν ήμουν προπονητής της Ελλάδας, πάντα πίστευα ότι αν προπονούσα την πορτογαλική ομάδα και έπαιρνα το πνεύμα της Ελλάδας με τους ποιοτικούς παίκτες που είχε η Πορτογαλία, θα μπορούσαν να γίνουν πρωταθλητές. Όταν ήρθα στην πορτογαλική ομάδα, η ξεκάθαρη πεποίθησή μου ήταν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Πριν από εμένα και μετά από εμένα, η Πορτογαλία είχε πάντα σπουδαίους προπονητές και παίκτες τεράστιας ποιότητας. Αλλά χρειαζόμασταν να κερδίσουμε και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν δυνατό αν μπορούσα να αυξήσω την ανταγωνιστικότητα. Αν κατάφερνα να εμφυσήσω αυτό το πνεύμα, η Πορτογαλία θα είχε τα πάντα για να είναι πρωταθλήτρια».

 


Τελευταία νέα

To μόνο, που δεν έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο πρωταθλημάτων του ΠΑΟΚ στην εποχή Ιβάν Σαββίδη. Το 2019 ο Δικέφαλος το είχε...

Στην ίδια κατηγορία