Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επίθεση κατά πάντων από τον Αλέξη Κούγια

Δημοφιλή

Χείμαρρος ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος, εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, αναφέροντας πως οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά του προέδρου της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

«Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α’ βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί».

Στην συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τα… παναθηναϊκά του αισθήματα, τονίζοντας όμως πως η σχέση του με τους Πράσινους έχει σταματήσει.

«Βεβαίως είμαι Παναθηναϊκός. Βεβαίως, μέχρι που ο Λιάνης ο πρώην υφυπουργός είπε στον Πέτρο Θεοδωρίδη: θες κάποιον που να ξέρει ποδόσφαιρο; Που να ξέρει πολλά; Έως τότε φτιάξαμε αυτόν τον Ηρακλή που θαύμαζε όλη η Ελλάδα. Όταν ο Κούγιας αναλαμβάνει μια σχέση δε σκέφτεται αν είναι Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ ή Ολυμπιακός. Η σχέση μου με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε όταν κάποτε ο Δέδες προσπάθησε να αναβάλει το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που θα έκρινε το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος τις εκλογές. Τότε ο Ολυμπιακός είχε Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ. Των οποίων εγώ ήμουν δικηγόρος. Έκανα πρόταση μομφής τότε ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ηρακλή.

Ο αείμνηστος Δέδες ήταν υποχείριο του Παναθηναϊκού. Εκείνη την ημέρα που ήταν το παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη δε θα έπαιζαν οι ξένοι του Παναθηναϊκού και θα έπαιζαν του Ολυμπιακού. Και την άλλαξε την ημερομηνία. Και δεν έπαιξαν οι ξένοι του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό έκανα πρόταση μομφής. Με πήρε ο Θεοδωρίδης σε λίγη ώρα και μου είπε “τι έκανες, θα μας καταστρέψει ο Βαρδινογιάννης”. Εκεί τελείωσαν οι σχέσεις μου με τον Παναθηναϊκό».

Έπειτα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «απατεώνα».

«Ο Καρυπίδης εμφανιζόταν για δύο χρόνια ως πρόεδρος της Λίγκας. Θόδωρος Καρυπίδης. Κανείς δεν μπορούσε να κοιτάξει το πατρώνυμο. Τι ανακάλυψα μετά από ένα χειρουργείο με τον Φωτιάδη; Ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης που είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Άρη είναι ο ξάδερφος του, ο οποίος δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Είχε το θράσος ο Καρυπίδης με τα ξυρισμένα πόδια και ερχόταν στην Σούπερ Λίγκα και έλεγε ότι ήταν πρόεδρος στον Άρη ενώ δεν ήταν τίποτα. Ήταν απατεώνας»

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους όπως τόνισε θα τους ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει το ποδόσφαιρο σαν κοινωνική εκδήλωση; Το ποδόσφαιρο είναι κορυφαία κοινωνική εκδήλωση. Είναι το τελευταίο λαϊκό μαζικό κίνημα. Εχω τονίσει ότι εκτιμώ τον Μητσοτάκη και τον Παύλο Μαρινάκη, όμως ο Ολυμπιακός, διά εμού, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα τους ενημερώσουμε για την εγκληματική οργάνωση. Εχω μιλήσει ήδη με Ανδρουλάκη. Μέσα στην εβδομάδα, θα ζητήσουμε να έρθουν στον Ολυμπιακού οι πολιτευτές και οι βουλευτές του Πειραιά. Θα τους ενημερώσουμε όλους. Είναι όλα στημένα στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των μελών της ΚΕΔ από το 2014»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κεντζιόρα: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους» (pic)

Ο... οργανωτής του μίνι πάρτι που στήθηκε μπροστά στη Θύρα 4 μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ και του αγωνιστικού...

Στην ίδια κατηγορία