Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Eπιστροφή στο «Μάξιμιρ» μετά από δεκατρία χρόνια

Δημοφιλή

Ο αγώνας της 15ης Δεκεμβρίου 2010 στο παγωμένο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ ήταν ένας πραγματικός τελικός κόντρα στην Ντιναμό. Η ομάδα που θα κέρδιζε, θα ακολουθούσε τη Βιγιαρεάλ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αν και ο ΠΑΟΚ βολεύονταν και με την ισοπαλία. Μέχρι το παιχνίδι της Κροατίας, είχε μαζέψει οχτώ βαθμούς: δύο ισοπαλίες με την Μπριζ με 1-1 (στην Τούμπα οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 89΄), μια νίκη (εντός με 1-0) και μια ήττα με Βιγιαρεάλ (εκτός έδρας με το ίδιο σκορ στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου) και την εντός έδρας νίκη επί της Ντιναμό (με 1-0), με σκόρερ τον Ιβιτς. Ο τελευταίος δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή στο Ζάγκρεμπ, όντας τραυματίας (είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση).

Πριν τον «τελικό» του Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Χάβου είχε νικήσει για το πρωτάθλημα στην Τούμπα τον Ηρακλή με 1-0,  χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια. Το παιχνίδι, βέβαια, στο «Μάξιμιρ» είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τους «ασπρόμαυρους». Η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλοζιτς είχε την υποστήριξη 33 χιλιάδων οπαδών της, άσκησε πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην άμυνα. Κι όταν στο 60΄ ο Σαλπιγγίδης συνδυάστηκε με τον Αθανασιάδη και με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όλοι συνειδητοποίησαν ότι η πρόκριση θα πήγαινε στην ελληνική ομάδα. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε αγωνιστεί ο Βιτόλο, παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Κροατία.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο του με έντεκα βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρώτη Βιγιαρεάλ (η Ντιναμό έμεινε στους επτά και η Μπριζ στους τρεις). Δύο ημέρες μετά έγινε και η κλήρωση για τους «32» της διοργάνωσης, που έφερε αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η προσγείωση, πάντως, για τον Δικέφαλο ήταν ανώμαλη στη Σούπερ Λίγκα, αφού τέσσερις ημέρες μετά το θρίαμβο στο Ζάγκρεμπ γνώρισε την ήττα στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα με 2-1 (ο Αθανασιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά).

Ντιναμό: Κελάβα, Έτο (75΄ Κράμαριτς), Τόμετσακ, Μπάρμπαριτς, Κουφρέ, Τονέλ, Καλέγιο (59΄ Ρουκάβινα), Αντέμι (67΄ Σλέπισκα), Σαμίρ, Μπάντελι, Μπετσιράι

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (89′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68′ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (82′ Φιλομένο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Υπέροχες στιγμές στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» (pics-video)

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το elite τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», η οποία έκανε μια αποτίμηση ενός...

Στην ίδια κατηγορία