Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έπεσε σαν μαχητής ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με την Τόφας, πάλεψε, ωστόσο αυτά δεν ήταν αρκετά για να έρθει η πολυπόθητη νίκη επί της Τόφας Μπούρσα.

Ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 71-84 στο Game 3 των Play in του Basketball Champions League και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για το σύνολο του Φώτη Τακιανού, διότι οι «ασπρόμαυροι» έμειναν πίσω με 13 πόντους, γεγονός το οποίο δεν μπόρεσαν να υπερκαλύψουν και να επιστρέψουν στον αγώνα. Αν και έδειξαν σημάδια βελτίωσης οι καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, εντούτοις δεν ήταν αρκετό για να κάνουν την ολική ανατροπή του ματς.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Γκίλμορ και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Με μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού οι χιλιάδες φίλοι του Δικεφάλου πέταξα αμέτρητα χαρτάκια στο παρκέ στο τζάμπολ, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Με καλάθι του Ντένμον και γρήγορα απάντηση με τρίποντο από τον Μάικλ Γκίλμορ ξεκίνησε το παιχνίδι (3-2) στο κατάμεστο Παλατάκι. Οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (5-10) με Γουάιλι και Ο Ομπράιεν, ωστόσο ο Φρίντρικσον έδωσε την απάντηση άμεσα με διαδοχικούς πέντε πόντους, φέρνοντας το ματς στα ίσα (10-10).

Χάρισον και Μπελιάουσκας σκόραραν από μακριά, κρατώντας τον ΠΑΟΚ mateco κοντά στο σκορ (13-15) και δεν άφησαν την Τόφας να κάνει το παιχνίδι της. Αμφότερες οι ομάδες πήραν αρκετές προσπάθειες στο περιφερειακό σουτ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΜακΝίς, αφού μπλόκαρε το καλάθι του Σάκιτς, κάρφωσε στη συνέχεια ξεσηκώνοντας το Παλατάκι στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου. Με καλάθι του Ο Ομπράιεν διαμορφώθηκε το 19-22 της πρώτης περιόδου.

Ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά στο σκορ (23-22) με διαδοχικά καλάθια του Μιχάλη Τσαϊρέλη στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Μέι με γκολ-φάουλ, όμως, έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (23-25) 7.5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Με τον Τσαϊρέλη βρήκε καλάθια ο ΠΑΟΚ κι έμεινε κοντά στο σκορ, καθώς η Τόφας ήταν ασταμάτητη στα μακρινά σουτ. Ο Γκετσίμ με τρίποντο έβαλε την ομάδα του στο +6 (27-33) στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Οι «ασπρόμαυροι» δυσκολεύονταν στην επίθεση και προσπάθησαν να βρουν λύσεις από το περιφερειακό σουτ, χωρίς να έχουν την ευστοχία του πρώτου δεκαλέπτου. Στην εξίσωση των τριπόντων για την Τόφας μπήκε και ο Γουίνστον, ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά (29-36), αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να ζητήσει τάιμ άουτ.

Σχίζας και Χάρισον μείωσαν τη διαφορά στους πέντε (34-39) ένα λεπτό πριν το ημίχρονο. Με μία εύστοχη βολή του Γουίνστον, η Τόφας έφτασε στο +6 (34-40) στο ημίχρονο. Η ευστοχία του ΠΑΟΚ έφτασε στο 53% στο δίποντο και 33% στο τρίποντο μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, τη στιγμή που η τουρκική ομάδα είχε 50% και 37% αντίστοιχα.

Ο Γουάιλι πέτυχε το πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους (34-42), ενώ ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να βρει καλάθι για σχεδόν τρία λεπτά. Ο Φρίντρικσον από τη γραμμή των βολών μείωσε στους οκτώ τη διαφορά (36-42) επτά λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η ευστοχία της Τόφας από μακριά συνεχίστηκε με τον νεαρό Οζγκούρ να σκοράρει κι αυτός, δίνοντας προβάδισμα 11 πόντων (39-50) στην ομάδα του. Ο Δικέφαλος δυσκολευόταν να φτάσει στο καλάθι των αντιπάλων στο δεύτερο ημίχρονο κι έψαξε λύσεις από μακριά χωρίς επιτυχία.

Ο Πρίουιτ με δύο εύστοχες βολές, αλλά και με το καλάθι του Ο Ομπράιεν οι Τούρκοι οδηγήθηκαν στο +15 (39-54), με τον Φώτη Τακιανό να ζητά τάιμ άουτ.

Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ είχε βάλει μόνο πέντε πόντους και οι τρεις από αυτούς προέρχονταν από βολές! Οι «ασπρόμαυροι» είχαν χάσει τον έλεγχο του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας αρκετά λάθη, ενώ ήταν και αρκετά άστοχοι ακόμη και κάτω από τη ρακέτα. Η ομάδα του Ορχούν Ενέ το εκμεταλλεύτηκε αυτό, φτάνοντας στο +16 (42-58), δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωσε 30 λεπτών στο ματς.

Το σύνολο του Τακιανού βρήκε πόντους και πάλι από τη γραμμή των βολών, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να ευστοχεί σε τρεις και να μειώνει σε 44-58. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε καλάθι εντός πεδιάς μετά από τέσσερα λεπτά, με τον Τσαϊρέλη να σκοράρει και στη συνέχεια ο Φρίντρικσον με τρίποντο μείωσε σε 49-59.

Ο Οζγκούρ πέτυχε ένα δύσκολο τρίποντο στο φινάλε της τρίτης περιόδου, διαμορφώνοντας το 49-62.

Δυναμικά ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος για τον ΠΑΟΚ, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να πετυχαίνει πέντε πόντους και να μειώνει στους οκτώ (54-62). Με τρίποντο του Σχίζα από τη γωνία ο Δικέφαλος μείωσε τη διαφορά στους πέντε (57-62), σοκάροντας τους Τούρκους με το εκρηκτικό ξεκίνημά του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Η Τόφας επέστρεψε στο παρκέ καλύτερη, με τους Ο Ομπράιεν και Γουίνστον να πετυχαίνουν συναπτά τρίποντα και να ξεφεύγουν πάλι στους 11 πόντους (57-68).

Η προσγείωση ήταν… ανώμαλη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τη φόρα του και βρέθηκε πάλι πίσω με 17 πόντους (59-76) χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Ντένμον τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος δεν τα παράτησε ούτε τότε και κατάφερε να μειώσει και πάλι στους 11 με Τσαϊρέλη και Μπελιάουσκας (66-77), τη στιγμή που είχαν μείνει 2.5 λεπτά στον αγώνα.

Ο Φρίντρικσον πέτυχε γκολ-φάουλ, ροκανίζοντας κι άλλο τη διαφορά (69-77) στα τελευταία δύο λεπτά, με τον κόουτς Ενέ να ζητά τάιμ άουτ. Μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Δικέφαλος «πάλευε» να γυρίσει το παιχνίδι, με τον Ισλανδό πόιντ γκαρντ να κάνει υπερπροσπάθεια στο παρκέ.

Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν την ήττα με 71-84 από την Τόφας και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

ΠΑΟΚ – Τόφας Μπούρσα: 71-84

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 49-62, 71-84

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία