Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έκανε κάστρο το Παλατάκι!

Δημοφιλή

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League, o ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει το βράδυ του Σαββάτου (18/11, 20:15, ΕΡΤ3) στο PAOK Sports Arena τον Άρη.

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, ο ΕΣΑΚΕ θύμιζει την ιστορία του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο.

Αναλυτικά:

Η μακρά ιστορία των κλασικών ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει καταγράψει 152 παιχνίδια και θα συνεχιστεί το Σάββατο στο «παλατάκι». Ο Άρης Midea έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ mateco που έχει τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχος είτε τυπικά –μοιράστηκαν για χρόνια το Αλεξάνδρειο- είτε ουσιαστικά.

Ο Δικέφαλος έχει τον πρώτο λόγο στην ιστορία αυτών των ντέρμπι για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93), κάτι που στηρίζει στην κυριαρχία που έχτισε ως γηπεδούχος. Μετράει έξι συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο του και μάλιστα οι πέντε τελευταίες σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές, από 11 μέχρι 32 πόντων.

Η τελευταία νίκη του Άρη Midea στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του ήταν εκείνη για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2017 όταν επικράτησε με 84-75. Για να βρούμε την τελευταία εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» για την κανονική περίοδο θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν οχτώ χρόνια πίσω, στις 31 Ιανουαρίου 2016 όταν πέρασε από την Πυλαία με 77-69.


Τελευταία νέα

Χάθηκε η πρώτη μάχη, η σειρά συνεχίζεται

Για τον πρώτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ ανδρών, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Καματερού από την ΑΕΚ...

Στην ίδια κατηγορία