Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έχει χτίσει σερί κόντρα στον ΟΦΗ

Δημοφιλή

H Super League όπως συνηθίζει ετοίμασε τις προαναγγελίες των αγώνων και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Αυτή είναι η 47η φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική/Super League και οι Κρητικοί έχουν χτίσει από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους στην κατηγορία μια ιδιαίτερα ευνοϊκή παράδοση, η οποία τα τελευταία χρόνια “αμφισβητείται” από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε για τελευταία φορά στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου 2015 και από τότε υπάρχουν έξι μεταξύ τους ματς στο Ηράκλειο, στα οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Την περσινή περίοδο και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία, 1-1 στην Κρήτη για τον Α’ Γύρο και 0-0 στην Τούμπα για το δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 2 Φεβρουαρίου 1969, στην πρώτη συμμετοχή του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική και η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1 χάρη στα γκολ των Παπουτσάκη και Μητράκα.

Ο ΟΦΗ διατήρησε το εντός έδρας αήττητο του για επτά ματς και η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1980 με δύο γκολ του Βασίλη Βασιλάκου.

Το μεγαλύτερο σερί του ΟΦΗ έχει δημιουργηθεί από το 1981 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2002, όταν και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 και έσπασε μια παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει σε 20 επισκέψεις του. Σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ επικράτησε στα 14 από τα 20 ματς, ενώ τα άλλα 6 τελείωσαν ισόπαλα. Τότε έκανε ένα σερί με 8 διαδοχικές νίκες, από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2001, όταν και η αναμέτρηση τους τελείωσε ισόπαλη 0-0.

Η ευρύτερη νίκη του ΟΦΗ είναι με 4-0 και ήρθε για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου 1984, ενώ την επανέλαβε στις 12 Σεπτεμβρίου 1992. Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 2-1 που έχει εμφανιστεί 8 φορές, ενώ ακολουθεί η ισοπαλία 1-1 με επτά εμφανίσεις.

46 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

14 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 73-54


Τελευταία νέα

Παίρνει… αύξηση ο Πόρτερ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ οδηγώντας τον στην είσοδό του στα Play Off της...

Στην ίδια κατηγορία