Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Έχασε και έμεινε εκτός εξάδας ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ούτε σήμερα (17/3) κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 73-89 από τον Παναθηναϊκό για την 21η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος προσπάθησε, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος και απέσπασε ακόμη μία ήττα μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ρεκόρ 8-13 στην Basket League και μένουν οριστικά εκτός εξάδας στην κανονική διάρκεια.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Φρίντρικσον (13π.) και Μίχαλακ (14π.), ενώ από το «τριφύλλι» καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος έπαιξαν οι Γκριγκόνις (14 π.) και Γκραντ (15 π.). Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Τάουνς, Σχίζα, Γκίλμορ και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με διαδοχικές άστοχες επιθέσεις ξεκίνησε ο αγώνας στο Παλατάκι, ενώ ο Γκραντ πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς. Ο Δικέφαλος μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, αφού ευστόχησαν Σχίζας και Φρίντρικσον, δίνοντας προβάδισμα τριών πόντων στους γηπεδούχους (8-5).

Ο Καλαϊτζάκης μείωσε στον αιφνιδιασμό, ωστόσο ο Τάουνς απάντησε γρήγορα, αυξάνοντας τη διαφορά του ΠΑΟΚ στους τέσσερις (11-7) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Με τρεις εύστοχες βολές του Γκριγκόνις και καλάθι-φάουλ του Σλούκα οι πράσινοι έφτασαν στο 11-13 μετά από 6.5 αγωνιστικά λεπτά. Ο Μήτογλου σκόραρε από μακριά με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο +5 (11-16) και τον κόουτς Νεραντζάκη να ζητά τάιμ άουτ.

Ο Φρίντρικσον με διαδοχικά καλάθια μείωσε τη διαφορά στους δύο (17-19) δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Φρίντρικσον και Μίχαλακ σκόραραν για τους Θεσσαλονικείς, διαμορφώνοντας το 22-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τρεις εύστοχες βολές από τον Μίχαλ Μίχαλακ, που έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ mateco για το 25-24. Με Ναν Και Γκριγκόνις πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Γκίλμορ σκόραρε από μακριά φέρνοντας το ματς στα ίσα (28-28) οκτώ λεπτά πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, στη συνέχεια ο Ουίλιαμς σκόραρε από μακριά, ωστόσο το καλάθι και φάουλ του Γκραντ έφερε νέα ισοπαλία (31-31). Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Παπαπέτρου να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους και τον Γκίλμορ να καρφώνει για τον Δικέφαλο (33-33).

Οι βολές του Τσαϊρέλη έδωσαν νέα προβάδισμα, το οποίο διαδέχθηκε μία νέα ισοπαλία στο παιχνίδι. Ο Μαργαρίτης σκόραρε από μακριά τέσσερα λεπτά, πριν το ημίχρονο, ωστόσο η «απάντηση» ήρθε άμεσα από τον Χουάντσο για το (38-37). Εντυπωσιακή πάσα βρήκε ο Φρίντρικσον στον ΜακΝίς, ο οποίος απογειώθηκε και κάρφωσε για το 40-37 περίπου 2.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου.

Τα… φαλτσοσφυρίγματα δεν έλειψαν στο παιχνίδι, με τους διαιτητές να «κλείνουν» τα μάτια σε φάουλ πάνω στον Σωτηρίου και στη συνέχεια να δίνουν υπερβολικό φάουλ του Τσαϊρέλη στον Ναν. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 42-46. Οι «ασπρόμαυροι» σούταραν με 42% δίποντο και 53% στο τρίποντο, τη στιγμή που το «τριφύλλι» είχε 61% και 33% αντίστοιχα. Στα ριμπάουντ υπερείχαν οι φιλοξενούμενοι, μετά από 20 λεπτά αγώνα είχαν 17 έναντι 12 του Δικεφάλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλάθι-φάουλ του Τσαϊρέλη, ο οποίος μείωσε σε 44-46, αστοχώντας στην συμπληρωματική βολή. Στο +4 έφτασε ο Παναθηναϊκός με βολές του Ναν, μετά από 2.5 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ο Μίχαλακ σκόραρε πίσω από τα 6.75, ωστόσο ο Καλαϊτζάκης απάντησε άμεσα. Ο Ουίλιαμς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και μείωσε στους δύο πόντους (49-51).

Στο +5 (49-54) βρέθηκε η ομάδα του Αταμάν, μετά από τρίποντο του Γκριγκόνις στα μισά της τρίτης περιόδου. Οι άστοχες προσπάθειες του Δικεφάλου από μακριά σε συνδυασμό με το τρίποντο του Γκριγκόνις έφεραν τον Παναθηναϊκό ξανά στο +6 (51-57). Το κάρφωμα του Γκίλμορ και το καλάθι του Τάουνς έφεραν πάλι τον ΠΑΟΚ σε απόσταση… καλαθιού στον αγώνα (55-57) δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Το τρίτο μέρος της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +6 (58-64) και τους «ασπρόμαυρους» να χρειάζονται μία υπέρβαση για να κερδίσουν.

Με τρίποντο του Σλούκα ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος και το «τριφύλλι» να φτάνει στο +9 (58-67). Ο Δικέφαλος βρήκε λύσεις στην επίθεση με Μίχαλακ και Φρίντρικσον, διατηρώντας τη διαφορά (62-71), αφού για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Μήτογλου.

Μήτογλου και Γκραντ έκαναν διψήφια τη διαφορά (62-73), οδηγώντας τον κόουτς Νεραντζάκη σε τάιμ άουτ έξι λεπτά, πριν το φινάλε του αγώνα. Τόσο ο Ναν, όσο και ο Μήτογλου συνέχιζαν να σκοράρουν για τους «πράσινους» φτάνοντας στο +15 (66-81), με τους παίκτες του Νεραντζάκη να μοιάζουν κουρασμένοι και να μην έχουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Δικέφαλο να μην μπορεί να αποτρέψει την ήττα από το σύνολο του Αταμάν. Ο Μωραϊτης μπήκε στην εξίσωση των σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, σκοράροντας από μακριά, ενώ «απάντησε» ο Σχίζας για το 69-84. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε τελικά με 73-89 από τον Παναθηναϊκό κι έμεινε οριστικά εκτός εξάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 24 Μαρτίου, όταν ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καρδίτσα για την 22η αγωνιστική της Basket League.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 73-89

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 58-64, 73-89

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το ψάχνει για MLS ο Ρόις

Ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις, έχει κάνει ήδη γνωστό πως θα αποχωρήσει στο τέλος της φετινής σεζόν από...

Στην ίδια κατηγορία