Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δίχτυα σ’ όλη την Ελλάδα

Δημοφιλή

Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κέρκυρα και από το Κιλκίς μέχρι το Ηράκλειο, η ακαδημία του ΠΑΟΚ προσελκύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων νέων του ΠΑΟΚ, που μετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της Σούπερ Λιγκ, θα διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχουν αποκτηθεί από ομάδες της περιφέρειας, κι όχι μόνο της βόρειας Ελλάδας.

Εδώ και πολλά χρόνια πλέον, οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας, αναζητώντας νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους εντάξουν στην ακαδημία τους.

Αρχίζοντας από την Κ-19, την πιο πλούσια… εκπροσώπηση έχει ο νομός Δράμας με τέσσερις ποδοσφαιριστές: οι Θόδωρος Σπυριδόπουλος και Κώστας Καστίδης προέρχονται από τον Ακρίτα Νευροκοπίου, ο Μάριος Μπάμπουρας από το Φίλιππο Δράμας κι ο Χρήστος Ιορδανίδης από τη Δόξα Δράμας.

Οι Θεόδωρος Μελενικιώτης και Θανάσης Γκαρνέτας αποκτήθηκαν από τις υποδομές της ομάδας της Ξάνθης, ενώ άλλοι δύο παίκτες προέρχονται από την Κατερίνη: ο Νίκος Δεληγιάννης από την Play Zone Κατερίνης κι ο Κώστας Γκούμας από την Κατερίνη 2006.

O Ζήσης Τσίκος είναι ο…εκπρόσωπος της δυτικής Μακεδονίας (προέρχεται από τον Κρόνο Καστοριάς), ενώ άλλοι τρεις αποκτήθηκαν από συλλόγους της κεντρικής Μακεδονίας: ο Κώστας Μπαλωμένος από την ακαδημία Κιλκίς, ο Αλέξανδρος Τσιόπτσης από τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης (νομός Πέλλας) κι ο Λάμπρος Σμυρλής από τον Cosmos Μουδανίων (νομός Χαλκιδικής).

Ο Αργύρης Δαρέλας προέρχεται από ΑΟ Μαίστρου Αλεξανδρούπολης κι ο Γεώργιος Κουλούρης από τον ΑΟ Κέρκυρας. Ηπειρώτες στην καταγωγή είναι οι Βασίλης Κιτσάκης και Νίκος Σπυράκος, που αποκτήθηκαν από τον ΑΟ Γιάννινα και την ΑΕ Πρέβεζας αντίστοιχα. Από ομάδες της Θεσσαλίας προέρχονται οι Θόδωρος Καλόγηρος (Αγία Παρασκευή Βόλου) και Μάριος Σινανάι (ακαδημία Καρακούση Τρικάλων), ενώ και η Στερεά Ελλάδα έχει τον εκπρόσωπό της, μια κι ο Γιώργος Τσιακούμης αποκτήθηκε από τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Από σύλλογο της Αττικής (Πανερυθραϊκό) προέρχεται ο Ερμής Σελιμάι και από ομάδες της Κρήτης οι Τίτος Κουτεντάκης (ΟΦΗ) και Γιάννης Μανωλιούδης (Ολυμπιακός Ρεθύμνου).

Η Δράμα είναι ο νομός με τους περισσότερους εκπροσώπους και στην Κ-17, αν και εδώ ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τους δύο: ο Κώστας Ιγνατίου αποκτήθηκε από τη Δόξα Δράμας κι ο Βασίλης Πασαχίδης από τον ΠΑΟΚ Δράμας. Τέσσερις παίκτες προέρχονται από ομάδας της κεντρικής Μακεδονίας: ο Δημήτρης Παπαευαγγέλου από την ακαδημία Olympian Κατερίνης, ο Γιώργος Γανόπουλος από τον ΠΑΟΚ Κουλούρας (νομός Ημαθίας), ο Βαγγέλης Κιάτος από τον Απόλλωνα Αρναίας (νομός Χαλκιδικής) και ο Βασίλης Σουπιάδης από την Αθλητική ακαδημία Γιαννιτσών. Οσο για την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, αυτή εκπροσωπείται από τον Στέλιο Αλμασίδη, που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ Κοίλων (νομός Κοζάνης).

Ακόμη, ο Παναγιώτης Θεοδοσιάδης προέρχεται από τις Ελπίδες Ξάνθης κι ο Παναγιώτης Δελιόπουλος από το Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Από ομάδες της Στερεάς Ελλάδας αποκτήθηκαν οι Αλέξανδρος Αδάμ (ακαδημία ποδοσφαίρου Λαμίας) και Ταξιάρχης Φίλων (Αθλητική πολιτεία Λιβαδειάς) και από συλλόγους της Κρήτης οι Μάριος Λέκα (Επισκοπή Ρεθύμνου) και Γρηγόρης Πολιτάκης (Ακαδημία Calcetto Χανίων).

Οσο για την Κ-15, εκεί βρίσκει κανείς δύο Γιαννιώτες, τους Ανδρέα Σπύρου και Παύλο Τσιότα από την Ανατολή Ιωαννίνων και τους Tigers Ιωαννίνων αντίστοιχα. Αλλοι δύο παίκτες προέρχονται από το νομό Κοζάνης, μια και οι Δημήτρης Μπαταούλας και Θανάσης Παπανικόπουλος αποκτήθηκαν από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας και τον ΠΑΟΚ Κοίλων αντίστοιχα.

Ακόμη, ο Μπέντρι Ντούνγκα προέρχεται από τη Δόξα Λιθότοπου Σερρών κι ο Φώτης Βασίλι από τον Αλέξανδρο Κιλκίς. Οι Δημήτρης Σελλάς και Γιάννης Τσιφούτης εκπροσωπούν τα νησιά της Κέρκυρας και της Μυκόνου αντίστοιχα, ενώ ο Στάθης Μπελερής αποκτήθηκε από τον Αριστέα Αργους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αλμέιδα: «Ζήτησα συγγνώμη από τον άνθρωπο, που τον έπιασα από το λαιμό»

Στις δηλώσεις του ο Ματίας Αλμπέιδα προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά, που επέδειξε μετά το τέλος του...

Στην ίδια κατηγορία