Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δανεισμός με αιτία και στόχευση

Δημοφιλή

Κάτοικος της βελγικής πόλης Εουπεν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία αλλά και την Ολλανδία, θα είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μέχρι το Μάιο, οπότε και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα Βελγίου.

Το Μάρτιο ο Κωνσταντέλιας κλείνει τα δεκαεννέα του χρόνια και, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Έουπεν, θα επιδιώξει και την ποδοσφαιρική του ενηλικίωση. Στον ΠΑΟΚ υπολογίζουν ότι στη βελγική ομάδα θα πάρει το χρόνο συμμετοχής-που αντικειμενικά δεν γίνονταν να πάρει φέτος στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου-και να επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι πιο «ψημένος» στην Τούμπα και πιο έτοιμος για να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο ενόψει της επόμενης σεζόν.

Στο ερώτημα που διατυπώθηκε «γιατί δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β΄ και να επιδιώξει να εξελιχθεί στα χέρια του Γκαρσία», η απάντηση είναι ότι στην Α΄ κατηγορία του Βελγίου θα έχει ν’ αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις (και δυσκολίες, φυσικά) σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ 2, και οι οποίες (ελπίζεται ότι) θα τον βοηθήσουν ν΄ αποκτήσει παραστάσεις σε πιο υψηλό επίπεδο, να τον εξελίξουν ως παίκτη και να τον προετοιμάσουν για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, την καθιέρωσή του αρχικά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και, πιθανώς στη συνέχεια, και στην ενδεκάδα.

Στον πάγκο της Έουπεν βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι ο 54χρονος Γερμανός Στέφαν Κρέμερ. Μετά από 22 αγωνιστικές η Έουπεν βρίσκεται στη 12η θέση του βελγικού πρωταθλήματος με 25 βαθμούς (επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έντεκα ήττες), έχοντας ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία (το γήπεδό της έχει χωρητικότητα οχτώ χιλιάδων θέσεων). Για τον Κωνσταντέλια έχει σημασία το ότι βοηθός προπονητή στην Έουπεν ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Βαλκάνης, μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φαν Σιπ στην εθνική ομάδα. Η παρουσία ενός Έλληνα τεχνικού, έστω κι αν αυτός είναι «φρέσκο» πρόσωπο στη βελγική ομάδα, ασφαλώς θα βοηθήσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό στα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό. Ο Βαλκάνης αγωνίστηκε μια σεζόν (1996-97) στην Α΄ εθνική, φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή, συνδέοντας στη συνέχεια το όνομά του με τη Λάρισα, με την οποία έπαιξε στη Β΄ εθνική.

Ο δανεισμός του Κωνσταντέλια στην Έουπεν έχει, σε κάθε περίπτωση, ημερομηνία λήξης το τέλος της τρέχουσας σεζόν, μια και στη συμφωνία των δύο ομάδων του για το δανεισμό του δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για οψιόν αγοράς του. Από την άλλη, υπάρχει ο όρος να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον στα μισά από τα παιχνίδια, που έχει να δώσει η βελγική ομάδα μέχρι το Μάιο και με μίνιμουμ χρόνο συμμετοχής τα 20 λεπτά ανά παιχνίδι. Σημειώνεται ακόμη ότι το συμβόλαιο συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία