Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζαμπά και Τσόλακ κόντρα στην… παράδοση

Δημοφιλή

Θα καταφέρουν οι Λέο Ζαμπά και Αντόνιο Τσόλακ να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία παραμονής τους στην Τούμπα; Το βέβαιο είναι ότι αντίστοιχα παραδείγματα παικτών κατά το παρελθόν έχουν δημιουργήσει μια όχι ευνοϊκή παράδοση…

Ο Εργκους Κάτσε επέστρεψε στην Τούμπα τον Ιανουάριο του 2017 μετά το σύντομο (διάρκειας έξι μηνών) δανεισμό του στη Βικτόρια Πλζεν. Ο Αλβανός χαφ δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει βασικό ρόλο στο σχεδιασμό του Βλάνταν Ιβιτς, καταγράφοντας εννέα συμμετοχές ως το τέλος εκείνης της σεζόν. Αλλά ούτε στο πρώτο εξάμηνο της περιόδου που ακολούθησε (στην αρχή με Στανόγεβιτς και αμέσως μετά με Λουτσέσκου) κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του (μόλις πέντε παρουσίες), με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2018 να φύγει δανεικός για τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε νέος δανεισμός στη Λάρισα, μέχρι που οι δρόμοι του με τον ΠΑΟΚ να χωρίσουν οριστικά.

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μετρούσε ήδη τέσσερα χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ, όταν το καλοκαίρι του 2009 έφευγε δανεικός, πρώτα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αργότερα-μέσα στην ίδια σεζόν-για τον Εργοτέλη. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεφε για μια δεύτερη θητεία στην Τούμπα. Τη σεζόν 2010-11 (στην αρχή επί Δερμιτζάκη και μετά επί Χάβου) περιορίστηκε σε εννέα συμμετοχές, ωστόσο την αμέσως επόμενη περίοδο (επί Μπόλονι) έφθασε να μετρήσει στο τέλος της 22 παρουσίες. Δεν παρέμεινε, όμως, στο Δικέφαλο, αναχωρώντας για την Ουκρανία, όπου έπαιξε στην Γκοβέρλα.

Oχι μία, αλλά δύο φορές επέστρεψε ο Αμρ Ουάρντα μετά από περιόδους δανεισμού του. Το καλοκαίρι του 2018 γύρισε μετά την πετυχημένη θητεία του στον Ατρόμητο, ωστόσο έξι μήνες αργότερα, θα συνέχιζε και πάλι στην ομάδα του Περιστερίου, μια κι ο Λουτσέσκου του είχε επιφυλάξει ρόλο αναπληρωματικού. Πέρσι τέτοια εποχή ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός επέστρεφε από το Βόλο, παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο έκανε 27 συμμετοχές και τρία γκολ, αλλά στο τέλος της σεζόν είδε και πάλι την πόρτα της εξόδου.

Αλλά και ο Λάζαρος Λάμπρου επιχείρησε ανεπιτυχώς δύο φορές να «κλειδώσει» μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2019-20, μετά το δανεισμό του στη Φορτούνα Σιτάρντ, μέτρησε δεκαπέντε συμμετοχές και τρία γκολ, ενώ στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, μετά τη θητεία του στην Τβέντε, περιορίστηκε στις δώδεκα παρουσίες.

Ο Θανάσης Παπάζογλου επέστρεφε το καλοκαίρι του 2011 μετά το δανεισμό του στον Αστέρα Τρίπολης. Επί θητείας Λάζλο Μπόλονι είχε παρουσία σε δεκαοχτώ αγώνες με τρία γκολ, απολογισμός που δεν κρίθηκε αρκετός για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, που προχώρησε στην αποδέσμευσή του (συνέχισε ως ελεύθερος στον ΟΦΗ).

Ιδιαίτερη υπήρξε η περίπτωση του Λούκας. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός γύρισε το καλοκαίρι του 2015 από το δανεισμό του στη Λα Κορούνια, έχοντας, όμως, στο μυαλό του στο πώς θα έπαιρνε μεταγραφή στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Τέθηκε στη διάθεση του Ιγκορ Τούντορ για τα εντός έδρας ματς των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα σε Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Σπάρτακ Τρνάβα (σκόραρε και στα δύο) και λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τη Λα Κορούνια.

Στην ίδια κατηγορία παικτών ανήκουν κι οι Μπίσεσβαρ και Εσίτι, που γύρισαν το περασμένο καλοκαίρι μετά τους δανεισμούς τους σε Απόλλωνα Λεμεσού Γκεζτέπε αντίστοιχα.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΝΡΙΚΕ

Το καλοκαίρι του 2018 ο Στέλιος Κίτσιου επέστρεφε από το δανεισμό του στη Σεντ Τρούιντεν. Ο Λουτσέσκου, όμως, ουσιαστικά δεν τον υπολόγιζε, με συνέπεια τον Ιανουάριο του 2019 ο ποδοσφαιριστής να πάρει ξανά το δρόμο του δανεισμού, έχοντας ως νέο προορισμό την Ανκαραγκουτσού (το καλοκαίρι που ακολούθησε, η τουρκική ομάδα απέκτησε τα δικαιώματά του). Έτσι, ο Κίτσιου έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν την κατάκτηση του νταμπλ.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Πέντρο Ενρίκε γύριζε στον ΠΑΟΚ μετά τον ετήσιο δανεισμό του, πρώτα στην Καραμπάχ και μετά στην Αστάνα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στάθηκε τυχερός, από την άποψη ότι στο τέλος της σεζόν γιόρτασε κι εκείνος την κατάκτηση του νταμπλ, έχοντας καταγράψει εννέα συμμετοχές και τρία γκολ. Το καλοκαίρι που ακολούθησε, πήρε μεταγραφή για την Καϊσερίσπορ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία