Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Χάνοντας ίσως τον πολυτιμότερο της σεζόν

Δημοφιλή

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν έγινε γνωστή η εισαγωγή-από το προηγούμενο βράδυ- του Κάλεντ Νάρεϊ στο νοσοκομείο εξαιτίας αναπνευστικών ενοχλήσεων, οι πάντες ανησύχησαν και περίμεναν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε αρχίσει να υποβάλλονταν.

Λίγη ώρα αργότερα, το ιατρικό ανακοινωθέν ήταν μάλλον καθησυχαστικό. Ο Γερμανός-με καταγωγή από το Τόγκο-μεσοεπιθετικός, βέβαια, θα απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και εκτιμάται ότι θα έχουν διαλυθεί-κατόπιν σχετικής φαρμακευτικής αγωγής- οι μικροθρομβώσεις σε αγγεία των πνευμόνων του (ευρήματα που συχνά εμφανίζουν άνθρωποι που πέρασαν, με ή χωρίς συμπτώματα, κορονοϊό), ωστόσο η γενικότερη εικόνα του δεν προκάλεσε περαιτέρω ανησυχία.

Το ερώτημα σχετικά με το αν προλαβαίνει τον τελικό κυπέλλου δεν είναι το μείζον. Αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα είναι να γίνει το συντομότερο απολύτως καλά στην υγεία του κι όλα τα άλλα έπονται… Εννοείται ότι ο Νάρεϊ έχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα και όλη την απαραίτητη βοήθεια και συμπαράσταση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που ελπίζουν με τη σειρά τους να τον δουν γρήγορα ξανά μέσα στα γήπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία του έμπειρου μεσοεπιθετικού, τώρα μάλιστα, που η σεζόν εισέρχεται στην τελική της ευθεία, συνιστά πλήγμα στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας (δεν περισσεύουν κι οι λύσεις για τις θέσεις των ακραίων μεσοεπιθετικών, κάθε άλλο). Αν τελείωνε τώρα η σεζόν, ο Νάρεϊ θα διεκδικούσε-με πολλές πιθανότητες να τον κατακτήσει-τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν για το Δικέφαλο. Πριν αναγκαστεί να μπει στα πιτς, βρίσκονταν μπροστά σε μια μεγάλη ατομική πρόκληση, μια και για πρώτη φορά στην καριέρα του είχε την ευκαιρία να συνδυάσει διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ. Την περασμένη σεζόν, αγωνιζόμενος στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, είχε «αγγίξει» μια τέτοια επίδοση, καθώς είχε ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο με οχτώ γκολ και δεκαπέντε ασίστ. Φέτος ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει (σε όλες τις διοργανώσεις) οχτώ γκολ και έντεκα τελικές πάσες. Μάλιστα, αυτή η επίδοσή του είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος και με διαφορά, αφού δεύτερος -συνδυαστικά σε γκολ και ασίστ-είναι ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ, που έχει επτά γκολ κι άλλες τόσες τελικές πάσες. Δυστυχώς για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό αυτά είναι και τα τελικά του νούμερα στη φετινή σεζόν, μια και ο τραυματισμός του τον έθεσε πρόωρα νοκ άουτ.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΠΕΛΚΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΣ

Από το 2000 και μετά, μόνο τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ τερμάτισαν μια σεζόν συνδυάζοντας διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ.

Την περίοδο 2018-19, όταν ο Δικέφαλος έφθασε στην κατάκτηση του νταμπλ, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κατέγραψε στο ενεργητικό του δέκα γκολ και δέκα ασίστ.

Μια χρονιά νωρίτερα (σεζόν 2017-18), ο Δημήτρης Πέλκας είχε τον εντυπωσιακό απολογισμό των δώδεκα τερμάτων και των δώδεκα ασίστ.

Ο Πέρες Λούκας είχε επίσης φθάσει μια σεζόν σε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2013-14 ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει έντεκα φορές και είχε δώσει δεκατρείς ασίστ.


Τελευταία νέα

Η Ντόρτμουντ πέταξε έξω την Παρί και πήγε τελικό

Με γκολ του Χούμελς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας την...

Στην ίδια κατηγορία