Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

BBB: Η εγκληματική επίθεση σε ΠΑΟΚτσήδες το 2010

Δημοφιλή

Η εγκληματική δράση και η παραβατική συμπεριφορά των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχει πολύχρονη προϊστορία με διάφορα τρομακτικά παραδείγματα.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και τοποθετείται χρονικά πριν από 13 περίπου χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2010, όταν οι Bad Blue Boys είχαν επιχειρήσει να κάψουν ζωντανούς φιλάθλους της ομάδας στην Κροατία!

Τότε, ο Δικέφαλος αντιμετώπιζε την Ντινάμο για τον όμιλο του Europa League (είχε επικρατήσει με 0-1 χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη).

Για την αναμέτρηση είχαν ταξιδέψει εκατοντάδες ΠΑΟΚτσήδες, ένα πούλμαν εκ των οποίων που τους μετέφερε δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ. Έσπασαν τζάμια, ενώ μία κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό είχε συμβεί την ώρα που οι φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Το λεωφορείο σταμάτησε σε κάποιο φανάρι, εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μία ή δύο μολότοφ μέσα στο όχημα!
Οι επιβάτες προσπαθούσαν να εξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο, είτε πηδώντας από τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία ενός ΠΑΟΚτσή που επέβαινε στο πούλμαν:

“Σταματήσαμε σε ένα φανάρι, είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά στο κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο κι εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει”.


Τελευταία νέα

Μοναδικό ερωτηματικό ο Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία