Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Aβραμίνα Σεβδίλη: «Όλα για το ιστορικό τρεμπλ!»

Δημοφιλή

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ έκανε το 2/3 στους φετινούς εγχώριους τίτλους και πλέον έχει στρέψει την προσοχή στο πρωτάθλημα για τη διατήρηση των σκήπτρων και το ιστορικό τρεμπλ. Για τη φετινή πορεία της σεζόν, κι όχι μόνο, μίλησε στη FORZA η αθλήτρια της ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου, Aβραμίνα Σεβδίλη, στέλνοντας τα δικά της μηνύματα.

Τι γεύση σου αφήνει η μέχρι τώρα πορεία σας στη σεζόν;

«Η σεζόν μέχρι στιγμής κυλάει έτσι όπως ακριβώς την θέλαμε. Καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο από τους τρεις τίτλους που είχαμε ως στόχο στην αρχή. Θέλουμε να κατακτήσουμε και τον τρίτο, κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε Από την πλευρά μου, προσπαθώ σε κάθε αγώνα να βοηθάω την ομάδα μου».

Ήταν μια «απάντηση» για εσάς το γεγονός ότι κατακτήσατε το φετινό Κύπελλο, μετά τη περσινή απώλεια;

«Θα μπορούσαμε να το θέσουμε άτυπα ως… απάντηση. Αλλά ο ΠΑΟΚ γενικότερα σαν σύλλογος, όχι μόνο στο χάντμπολ, κάνει πρωταθλητισμό, έρχονται και τέτοιες στιγμές. Κάποιες χρονιές θα χάσεις έναν τίτλο, αυτό δε σημαίνει ότι καταρρίπτονται όλα τα υπόλοιπα. Συνεχίσαμε τη σκληρή δουλειά φέτος, παλέψαμε και καταφέραμε να κατακτήσουμε ξανά το Κύπελλο».

Πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο της κατάκτησης του πρώτου τρεμπλ;

«Θέλουμε πάρα πολύ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να πετύχουμε το πρώτο, ιστορικό, τρεμπλ. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, δεν έχει τελειώσει κάτι. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και το τελευταίο φετινό τρόπαιο».

Τι σας έδωσε η φετινή ευρωπαϊκή εμπειρία;

«Ήταν ένα τεστ για εμάς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Να δούμε που κυμαινόμαστε σε σχέση με τα στάνταρ που υπάρχουν στην Ευρώπη. Μόνο κερδισμένες είμαστε από αυτά τα παιχνίδια, καθώς δεν υπάρχουν παιχνίδια τέτοιας έντασης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κερδίσαμε σε εμπειρίες και κάποια στιγμή θα είμαστε πιο έτοιμες για αυτό το επίπεδο».

Είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος σας η ευρωπαϊκή διάκριση, με δεδομένο ότι τα έχετε πετύχει όλα εντός των συνόρων;

«Η ομάδα θέλει να πετύχει κάποια στιγμή μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας και τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς για να έρθει μια τέτοια διάκριση, αλλά είναι κάτι που το θέλουμε πραγματικά».

Συμπληρώνεις τέσσερα χρόνια στα «ασπρόμαυρα». Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εσένα;

«Είναι η τέταρτη χρονιά για εμένα εδώ, κι αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, και μόνο χαρούμενη μπορώ να είμαι για αυτό».

Τι ξεχωρίζεις και τι θα άλλαζες σε αυτά που έχεις ζήσει με την ομάδα;

«Για εμένα όλες οι στιγμές είναι σημαντικές, η κάθε μια ξεχωριστά έχει τη δική της χαρά. Ίσως θα έβαζα λίγο πιο ψηλά τους ατομικούς τίτλους, την καλύτερα νέα αθλήτρια, και το βραβείο MVP του Σούπερ Καπ, μόνο και μόνο επειδή ήταν οι πρώτοι μου. Ήθελα μια ατομική διάκριση από τη στιγμή που ήρθα εδώ, κι ελπίζω να κατακτήσω κι άλλους στο μέλλον, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα μου. Δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι, παρόλο που θα μπορούσα να σου πω την περσινή απώλεια του Κυπέλλου. Από όλες τις καταστάσεις στη ζωή σου, έχεις κάτι να κερδίσεις».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Πέραν των προπονήσεων, που υπάρχουν καθημερινά στο πρόγραμμα, υπάρχει και η σχολή μου. Σπουδάζω στη Γυμναστική ακαδημία, οπότε μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μου καταναλώνει και το πανεπιστήμιο. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περνάω με φίλους κάνοντας πράγματα. Μια βόλτα, ένας καφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι κορασίδες του ΠΑΟΚ πάνε τώρα για τη μεγάλη «κούπα»!

Η οργανωμένη και συστηματική δουλειά, που άρχισε στα τμήματα υποδομής του γυναικείου μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αποδίδει καρπούς. Οι κορασίδες...

Στην ίδια κατηγορία