Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αποκαλυπτικός Λουτσέσκου για Μουργκ, Μάρκος Αντόνιο και… Πάμπλο Γκαρσία

Δημοφιλή

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επεκτάθηκε και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, πέρα του σημερινού αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε: «Βρισκόμαστε σε μια καλή περίοδο, με καλή ενέργεια και με αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε καλό σημείο και με καλή ψυχολογία που χτίστηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μέρα με την μέρα η χημεία των παικτών βελτιώνεται. Είμαστε σε μια περίοδο που για καλή μας τύχη δεν έχουμε τραυματισμούς, μας βοηθάει πολύ αυτός και οδηγεί τους παίκτες να προπονούνται στο ίδιο επίπεδο και να είναι όλοι διαθέσιμοι. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός στους παίκτες και ένα πολύ καλό κλίμα, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσέχεις γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Υπάρχει μια απόλαυση να βρίσκονται μαζί και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ως τελικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πρέπει να δείχνουμε αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο και συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η λογική μας είναι να διατηρήσουμε το κίνητρο των παικτών σε υψηλό σημείο, να διατηρήσουμε την απόλαυση, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αν πιστεύεις σε μια στιγμή ότι είσαι πάρα πολύ καλά, είναι εκείνη η στιγμή που θα κάνεις λάθος. Έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα ότι αυτό το μοτίβο να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να κρατάμε τα καλά και να συνεχίζουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί κάποιες φορές θα παίζουμε καλά, κάποιες όχι, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να εκμεταλλευόμαστε τις καταστάσεις».

Για τον Μάρκος Αντόνιο και το πότε θα παίξει: «Προλαβαίνω κάποια ερώτησή σας, θα είναι έτοιμος πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύαμε. Θα είναι μια εσωτερική μεταγραφή και θα μας βοηθήσει πολύ».

Για τον Μουργκ, την εικόνα του και το ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ: «Πάντα τον εκτιμούσα τον Τόμας. Στην πρώτη του σεζόν είχε 40 με 45 ματς και δεν ήταν μια εύκολη σεζόν για αυτόν. Στην δεύτερη σεζόν έγινε λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω. Στην τρίτη σεζόν, έχουμε μιλήσει αρκετά, του έχω πει ότι τον εκτιμώ πολύ ως παίκτη και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Μου είπε ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία. Είναι κάτι φυσιολογικό, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση. Και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Είναι η δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, η συγκέντρωση και το κίνητρο που δείχνει κάθε μέρα για να βοηθάει την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ το να χαθεί η προσοχή σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα ή ακόμα και πριν το ματς».

Για την συζήτηση που είχε με τον Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα και το πως βλέπει τον Πανσερραϊκό: «Πριν το παιχνίδι αλλά και μετά το παιχνίδι, είναι η αλήθεια ότι κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Εχω δει όλα τα ματς του Πανσερραϊκού και με εντυπωσιάζει το πως παίζει. Του είπα ότι έχει κάνει τεράστια δουλειά και του έδωσα συγχαρητήρια για την πορεία της ομάδας του. Πριν 2-3 μέρες είχα μια κουβέντα για το πως κυλάει το πρωτάθλημα και είπα πως υπάρχουν φαβορί στο πρωτάθλημα για το ποιες ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ, αλλά πέραν των φαβορί υπάρχουν ομάδες όπως η Λαμία, ο Πανσερραϊκός και ο ΟΦΗ που έχουν κάνει πολύ καλά ματς φέτος και έχουν ξεχωρίσει, μπορούν να διεκδικήσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ. Κάποια στιγμή μπορεί να χαθεί ο ενθουσιασμός για τον Πανσερραϊκό, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το συζητάμε για έναν υποβιβασμό του Πανσερραϊκού».

Για τους περισσότερους ενεργούς φέτος στο ρόστερ και το πόσο ασφάλεια νιώθει ο ίδιος: «Είναι η αλήθεια ότι για δυο χρόνια δεν είχαμε νίκη μετά από διακοπή πρωταθλήματος. Αυτή την σεζόν, το έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε δυο σερί φορές μετά από διακοπή. Έχουμε διαφορετική προσωπικότητα παικτών φέτος, έχουμε και διαφορετική… τύχη, υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα φέτος. Η κατάσταση ξεκινάει από το καλοκαίρι που ένα γκρουπ παικτών, που λόγω της καθυστέρησης της έλευσης κάποιων παικτών, μας έφερε προκρίσεις και επιτυχίες και όταν ήρθαν οι νέοι παίκτες έφεραν το γκρουπ ακόμα πιο ψηλά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα ή την Ευρώπη που αλλάζουν εννέα παίκτες στην ενδεκάδα από Πέμπτη σε Κυριακή χωρίς να επηρεάζονται τόσο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μας».


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία