Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από το στίβο στην μπάλα

Δημοφιλή

Ο Νίκος Σπυράκος άρχισε να παίρνει από πέρσι συμμετοχές με την Κ-19 του ΠΑΟΚ, στην οποία φέτος αποτελεί βασικό στέλεχος με δεκατέσσερις συμμετοχές, ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 2004 στην Πρέβεζα, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ηλικία δέκα χρονών στην ακαδημία Ria Sport, που εδρεύει στην πόλη της νότιας Ηπείρου. Ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στην Αθλόπολις, την ακαδημία, δηλαδή, της ΑΕ Πρέβεζας, όπου παρέμεινε μέχρι το 2019, όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Ο Αγγελος Μπέκας, προπονητής του Σπυράκου στην ακαδημία Αθλόπολις , που έχει αναδείξει, μεταξύ άλλων, τους Γιάννη Μπουζούκη και Σπύρο Νάτσο (αγωνίζονται σε ΟΦΗ και Ατρόμητο αντίστοιχα) σκιαγραφεί το προφίλ του: «Η θέση του ήταν δεξί χαφ. Βέβαια, τον χρησιμοποιούσαμε και ως δεξί μπακ, αλλά κι ως φορ. Ηταν ένα παιδί, που ξεχώριζε. Είχε άριστη φυσική κατάσταση, ήταν πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός και είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα».

Ο ίδιος παρακολουθεί, έστω και από απόσταση, την εξέλιξη του νεαρού ποδοσφαιριστή. Οσο για το τι πιστεύει για την περαιτέρω πορεία του, σημειώνει: «Νομίζω ότι ακολουθεί τα χνάρια παικτών, όπως είναι οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας κι άλλα παιδιά, που κατάφεραν ν’ ανέβουν από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Σπυράκος είναι τέτοιου επιπέδου παίκτης. Θα τον βοηθήσει, ενδεχομένως του χρόνου, κι η παρουσία του στον ΠΑΟΚ Β΄, όπου αγωνίζεται ένας ακόμη παίκτης από την Πρέβεζα, ο Παναγιώτης Τζίμας».

Ο ύψους 1,79μ. ακραίος μεσοεπιθετικός ντύθηκε στα ασπρόμαυρα το καλοκαίρι του 2019, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Για τη μετακόμιση από την Πρέβεζα και την εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη μέτρησε και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του του είχε πετύχει την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, συνεπώς για τον 15χρονο, τότε, Σπυράκο ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον του.

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ασχολούνταν και με την άλλη μεγάλη αγάπη του, το στίβο ως αθλητής του ΑΟ Πρέβεζα, και, μάλιστα, σε υψηλό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων του 2018, που είχε διεξαχθεί στην Καβάλα, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του ενός χιλιομέτρου.

Ο διεθνής με την εθνική νέων ποδοσφαιριστής υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον 2024.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τακτική ενόψει ΑΕΚ

Με μοναδικό απόντα τον Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ ο ΠΑΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του με ΑΕΚ για...

Στην ίδια κατηγορία