Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πρωταθλήτρια η Νάπολι!

Δημοφιλή

Η Νάπολι έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε την κατάκτηση του Scudetto. Για μία ομάδα που έχει πάρει μόνο δύο πρωταθλήματα και αυτά επί Ντιέγκο Μαραντόνα το 1987 και το 1990, το επίτευγμα είναι τεράστιο. Είναι η παρθενική φορά των «παρτενοπέι» που το κατάφεραν χωρίς τον μεγάλο Αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου.

Ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν πριν από μερικές ημέρες στην Ιταλία η Νάπολι, της οποίας οι οπαδοί περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία. Πλέον ο στόχος επιτεύχθηκε μιας και μαθηματικά είναι πρωταθλήτρια της Serie A, μετά το τρίποντο επί της Ουντινέζε.

Η τελευταία κατάκτηση του Scudetto από τους «παρτενοπέι» ήταν το 1989-1990 όταν ο θρυλικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν το αστέρι του συλλόγου.

Τους πήρε περισσότερα από τριάντα χρόνια για να επιστρέψουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά με πλεονέκτημα 18 πόντων, ακόμη και οι πιο… νευρικοί οπαδοί της Νάπολι ήταν σίγουροι σήμερα για την κατάκτηση της Serie A φέτος. Με πέντε παιχνίδια να απομένουν πριν από το τέλος της σεζόν, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι κατέκτησε την κορυφή!

Ο 64χρονος Ιταλός «αρχιτέκτονας» προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του κι εργαζόταν σε καθημερινή βάση για να πετύχει αυτό που τον κάνει σήμερα έναν από τους πιο αγαπημένους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, ο πρόεδρος Ντίνο ντε Λαουρέντις, φρόντισε να του ανανεώσει ήδη το συμβόλαιο.

Για την ακρίβεια, η Νάπολι έκανε χρήση της οψιόν ανανέωσης που διατηρούσε, το κατέθεσε επισήμως στη Λίγκα. Τυπικά, επομένως, ο Σπαλέτι είναι ο προπονητής της μέχρι και το καλοκαίρι του 2024. Αυτό, όμως, θα οριστικοποιηθεί μόνο μετά τη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους.

Μετά από 33 αγώνες, η Νάπολι είχε συγκεντρώσει 82 βαθμούς με σημαντικό περιθώριο πλεονεκτήματος έναντι των αντιπάλων της. Παρά την ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική, εντός έδρας κόντρα στη Σαλερνιτάνα (1-1) και το γεγονός ότι έχασαν την πρώτη ευκαιρία να κατακτήσουν επίσημα τον τίτλο, οι «Ατζούρι» πήραν το προβάδισμά τους έναντι της Λάτσιο στους 18 βαθμούς και 19 πόντους έναντι της Γιουβέντους. Η ομάδα του Σπαλέτι μετράει 25 παιχνίδια συνολικά, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες από Ίντερ, Λάτσιο και Μίλαν.

Με τόσο μεγάλο περιθώριο, το πλεονέκτημα της Νάπολι παρέμεινε το ίδιο για το υπόλοιπο της σεζόν και οι οπαδοί μπορούν να γιορτάσουν τον τίτλο πέντε παιχνίδια πριν από το τέλος της σεζόν. Η Νάπολι χρειαζόταν μόνο έναν βαθμό απέναντι στην Ουντινέζε την Πέμπτη (04/05, 21:45), τον πήρε στο εκτός έδρας 1-1 χάρη σε γκολ του Οσίμεν και οι πέντε τελευταίες στροφές της Serie A είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα για τους νέους πρωταθλητές Ιταλίας!

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος
Κυριακή, 7 Μαΐου: Νάπολι – Φιορεντίνα
14 Μαΐου: Μόντσα – Νάπολι
21 Μαΐου: Νάπολι – Ίντερ
28 Μαΐου: Μπολόνια – Νάπολι


Τελευταία νέα

«Σήκωσέ το ΠΑΟΚάρα!»

Σε προσωπικές του τοποθετήσεις κατόπιν της εντός έδρας ήττας του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena με...

Στην ίδια κατηγορία