Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Aλεξιάδης: «Ο Σαββίδης έχει δώσει τα πάντα για να εξελίξει την ακαδημία»

Δημοφιλή

Την προετοιμασία τους για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 συνεχίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β΄ υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Αλεξιάδη και των συνεργατών του. Ο 39χρονος προπονητής, που επέστρεψε στην οικογένεια του Δικεφάλου, μιλά στη FORZA, μεταξύ άλλων, για τους στόχους της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, τη σύνδεση της με την αντίστοιχη πρώτη, όπως και για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη να στηθεί το οικοδόμημα των ασπρόμαυρων ακαδημιών.

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από το ρόστερ της ομάδας;

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και την οικογένεια Σαββίδη για την ευκαιρία, που μου έδωσαν να βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ Β΄. Βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα της προετοιμασίας, οπότε έχω μια εικόνα από το ρόστερ. Η β΄ ομάδα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ομάδας, στην οποία έχουμε πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις. Η μία είναι να εξελίσσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και το άλλο, το πιο σημαντικό, είναι να έχουμε συνεργασία με την πρώτη ομάδα. Είμαστε η βιτρίνα της ακαδημίας και το μεταίχμιο να δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς να δουλεύετε με παίκτες, αρκετούς από τους οποίους είχατε δουλέψει και σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες;

«Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένες να πρωταγωνιστούν σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία, οπότε αυτό είναι κάτι γνώριμο στα παιδιά. Δεν έχουν κανένα λόγο ν’ αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους για να πρωταγωνιστήσουν στη Σούπερ Λιγκ 2 και ν’ αξιοποιήσουν τη σχετική ευκαιρία».

Εχετε μιλήσει με τον κ. Λουτσέσκου; Έχει αποφασιστεί να υπάρχει τακτική επικοινωνία στη διάρκεια της σεζόν;

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στην πρόοδο της πρώτης ομάδας, που έχει πολλές υποχρεώσεις. Υπάρχει πολύ θετικό κλίμα και υπάρχει ήδη μια προεργασία συνεργασίας, την οποία βήμα-βήμα θα εξελίξουμε. Από την άλλη, θέλουμε να υπάρχει-και υπάρχει ήδη-σύνδεση του ΠΑΟΚ Β΄ και με τους παίκτες της ακαδημίας».

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να προετοιμάζετε την ομάδα χωρίς να γνωρίζετε πότε ακριβώς θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα;

«Δεν θα μπω σ΄ αυτή τη διαδικασία γιατί έχω να κάνω με νεαρούς παίκτες, που έχουν βλέψεις να παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλότερο επίπεδο και για αυτούς είναι ένα βήμα. Συνεπώς, εμείς δουλεύουμε βάση πλάνου, που έχουμε στη διάθεσή μας. Από εκεί και πέρα, μπορούμε και διαχειριζόμαστε, με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της ομάδας, τις όποιες αλλαγές προκύπτουν και να κάνουμε αυτό που πρέπει»,

Εχοντας δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια στην ακαδημία, ποιο είναι το συναίσθημά σας, όταν βλέπετε παίκτες, με τους οποίους συνεργαστήκατε στις υποδομές, να παίζουν και να πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα;

«Το πιο σημαντικό είναι ο σύλλογος. Ολοι είμαστε κάτω από τη σκέπη της ομάδας και του ιδιοκτήτη, που έχει δώσει τα πάντα για να μπορέσει να εξελίξει τις ακαδημίες του συλλόγου. Μετά είναι η δουλειά των παικτών. Εμείς πορευόμαστε μαζί τους. Δεν είμαι της άποψης να πούμε ότι ο τάδε προπονητής ανέδειξε εκείνον τον παίκτη. Αυτός ο παίκτης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ και δουλεύει σε ιδανικές συνθήκες, με έναν ιδιοκτήτη να στηρίζει διαρκώς την όλη προσπάθεια. Είναι, λοιπόν, όλοι οι προπονητές της ακαδημίας. Κάποιοι παίκτες πέρασαν από την Κ-14 και έφθασαν μέχρι την πρώτη ομάδα».

Ποια ήταν τα πρώτα πράγματα, που είπατε στους παίκτες, όταν αναλάβατε την τεχνική ηγεσία;

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μαζί μου πάνω από δύο-τρία χρόνια κατά το παρελθόν. Με γνωρίζουν καλά, είπαμε τι προπόνηση θα κάνουμε, μπήκαμε στο γήπεδο και ξεκινήσαμε. Φυσικά, έχει αλλάξει το επίπεδο προπόνησης, όπως κι οι παίκτες έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να σας δούμε να κάνετε… εκπτώσεις στην προπονητική σας φιλοσοφία για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα ή αυτό θα έρχεται σε δεύτερη μοίρα;

«Ολες οι ομάδες του ΠΑΟΚ, από την πρώτη μέχρι τις ακαδημίες, παίζουν πάντα για τη νίκη. Η διαδικασία να κάνεις εκπτώσεις μπορεί να είναι κάτι το στιγμιαίο, αλλά κι αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει η ταυτότητά τους. Εχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, ότι με τον τρόπο που δουλεύουμε, θα διεκδικούμε πάντα τη νίκη. Εχουμε δημιουργικό άγχος, όχι τοξικό».

Ποια είναι η προπονητική σας φιλοσοφία κι αν αυτή συμβαδίζει με την αντίστοιχη της πρώτης ομάδας;

«Το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ πρέπει να εμπνέει δυναμισμό και δημιουργικότητα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει συνεργασία, που θα βάλουμε σε μια σειρά το επόμενο διάστημα. Αρα, για αυτό που με ρωτάτε, θα μπορέσω να σας απαντήσω στο κοντινό μέλλον».


Τελευταία νέα

Η αποθέωση Νεραντζάκη σε Πόρτερ

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στην οποία η ομάδα του γνώρισε...

Στην ίδια κατηγορία