Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτόν τον Τάισον θέλει ο Λουτσέσκου

Δημοφιλή

Στο δρόμο για το φινάλε της σεζόν, ο Τάισον θα παίξει κομβικό ρόλο στη μεσοεπιθετική γραμμή, με την εμφάνισή του απέναντι στο Βόλο να δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεισφέρει σε δυο θέσεις.

Ο Τάισον πρόλαβε και «συστήθηκε» με ιδανικό τρόπο καθώς στην πρώτη του παρουσία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση του Δικέφαλου επί του Παναθηναϊκού στο κύπελλο, που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με πρόκριση στον τελικό. Ο Βραζιλιάνος πέρασε την περίοδο προσαρμογής και στο ματς με το Βόλο έκανε την καλύτερή του εμφάνιση.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Τάισον είναι η μοναδική ενεργή μεταγραφή Ιανουαρίου μετά τον τραυματισμό του Κεντζιόρα, αλλά και η πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις θέσεις στις οποίες αγωνίζεται. Με βάση αυτά τα δυο δεδομένα, ο Βραζιλιάνος μπορεί να αποτελέσει ακόμα και το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ στη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς καλείται να μπει στην εξίσωση, στην οποία υπάρχουν οι Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Κωνσταντέλιας, που εκ των πραγμάτων θα χρειαστούν ανάσες μέχρι το φινάλε της σεζόν, την ώρα που μπαίνουμε στο φινάλε αυτής και κρίνονται οι δυο μεγάλοι στόχοι των «ασπρόμαυρων».

ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Στα 518 λεπτά στα οποία έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Τάισον έχει χριστεί και σκόρερ αλλά και δημιουργός, επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να συνδράμει και στους δυο αυτούς τομείς, με βάση και το γεμάτο του βιογραφικό. Στα 35 του, ο Τάισον δείχνει να είναι πολύ αθλητικός, έχοντας ένταση στο παιχνίδι του. Ο τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στην αναμέτρηση με το Βόλο έδειξε πως ξέρει καλά να διαβάζει χώρους τόσο αναφορικά με το που θα πρέπει να κινηθεί ο ίδιος όσο και τον τρόπο να βρίσκει στους συμπαίκτες του, μοιράζοντας δυο ασίστ. Ο Τάισον πέρασε ως αλλαγή στους αγώνες με Άρη και Βόλο, που είναι και οι δυο νίκες των ασπρόμαυρων μέχρι τώρα στα πλέι, παιχνίδια στα οποία είχε ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην αναμέτρηση με το Βόλο, ο Τάισον αντικατέστησε τον Ομάρ Ελ Καντουρί λόγω του τραυματισμού του Μαροκινού. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε για συνολικά 81 λεπτά και έκανε την ποιο «γεμάτη» του εμφάνιση με τη φανέλα του Δικέφαλου. Είχε 57 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 91%, είχε δυο key passes, δυο ασίστ, μια ντρίμπλα, μια τελική προσπάθεια στην εστία και οκτώ επαφές με τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

ΕΤΣΙ «ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ»

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, στις 18 Ιανουαρίου. Αγωνίστηκε ως αλλαγή για 26 λεπτά, μέσα στα οποία μέτρησε: 13 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 70%, μια key pass, μια τελική με την οποία και σκόραρε, τρεις διεκδικήσεις της μπάλας που ήταν όλες κερδισμένες και ένα επιτυχημένο τάκλιν, έχοντας το απόλυτο σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες στατιστικής.

Ο ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Το χαρακτηριστικό που συνδέσει τους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς με τον Τάισον αφορά τον συνδυασμό που έχουν σε ντρίμπλες και τάκλιν. Ο Βραζιλιάνος έχει μέσο όρο δυο τάκλιν ανά 90λεπτο, ακολουθώντας τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ, ενώ μετράει και κατά μέσο δυο δυο ντρίμπλες. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να βοηθήσει και στο ανασταλτικό κομμάτι και συγκεκριμένα στην πρώτη γραμμή πίεσης. Το τελευταίο στοιχείο που αξίζει να προστεθεί έχει να κάνει με το κουβάλημα της μπάλας. Σε αυτόν τον τομέα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι πρώτος και με διαφορικά από τους μεσοεπιεθτικούς του ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να ακολουθεί. Αυτό είναι άλλωστε και το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει στην καριέρα του, πέρα από την ικανότητά του με γράφει γκολ και ασίστ, έχοντας 105 και 93 αντίστοιχα μέχρι να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία