Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ελ Καντουρί: Μια «ιστορία-αμαρτία», που φτάνει στο τέλος της

Δημοφιλή

Η ομάδα δικαιολογείται, στη μία βραδιά, να (την πάρει, για κάποιον λόγο, ο διάβολος και να) πάθει το οτιδήποτε. Από τους παίκτες και τις τρομακτικές παραλείψεις τους έως τον προπονητή, όλοι έχουν δικαίωμα στη μια βραδιά. Μπορούμε να συζητάμε για ώρες ότι, το ένα δεν πήγε καλά, το άλλο δεν πήγε όπως τα θέλαμε, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις, σαν αυτή του Ομάρ Ελ Καντουρί,  που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αφήστε πόσο μας χαλάει αυτή η χαοτική αμφίδρομη επικοινωνία επί των στοιχειωδών (τραυματισμοί κ.λπ.) μεταξύ αγωνιστικού χώρου και εξέδρας.

Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, η ψυχρή σκέψη οδηγεί στην αποδραματοποίηση. Κατανοώ ότι η αποκλιμάκωση δεν είναι… εμπορική όσο οι άναρθρες κραυγές και τα αναθέματα ή οι «συνολικές κρίσεις» για το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα του Μαροκινού ποδοσφαιριστή. Αρκετοί απ’ όσους βρέθηκαν την προπερασμένη Κυριακή στην Τούμπα αδυνατούσαν να κοντρολάρουν, με το λογικό, το συναισθηματικό φορτίο εξ ου και το ανάθεμα στον Ελ Καντουρί.

Το πρόβλημα του Ομάρ δεν είναι τωρινό. Τα συνεχόμενα «πάρε – δώσε» του Μαροκινού με τους γιατρούς, οι μαγνητικές, οι εξετάσεις, οι θεραπείες, από τον Δεκέμβριο του 2017 όταν για πρώτη φορά ο μυς του είχε γίνει… θρύψαλα στον αγώνα με την Ξάνθη, έχουν κουράσει απίστευτα ένα μεγάλο κομμάτι της κερκίδας, που αδυνατεί να συμβιβαστεί, κυρίως, με την ιδέα της ανανέωσης του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2021.

ΤΟ «ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ»

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, που μόλις είχε επιστρέψει στην Τούμπα, ήταν η παραμονή του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή. Ο Ρουμάνος τεχνικός «πήρε πάνω του» την απόφαση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο κι αυτός έδειξε να έχει φτάσει στα όρια του όταν πριν από σχεδόν ένα χρόνο είχε κυνικά δηλώσει πως «αυτός είναι ο Καντουρί»…

Η πρώτη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, που αφορούσε τη δεύτερη εποχή του Λουτσέσκου, ήταν αυτή της υπογραφής νέου συμβολαίου με τον Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό μέσο να… προλαβαίνει στην στροφή τον Λούκας Τέιλορ και να υπογράφει νέο συμβόλαιο διάρκειας 2 χρόνων, με αυτόματη ανανέωση για έναν ακόμα σε περίπτωση που αγωνιζόταν στο 50% των αναμετρήσεων της φετινής σεζόν. Όμως, οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να αγωνιστεί σε περισσότερα από 19 επίσημα ματς και σε μόλις 617 λεπτά, ήτοι 32,5 λεπτά ανά αγώνα.

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ

Τι είναι όμως αυτό που βλέπει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τον έκανε να επιμένει ώστε να ανανεώσει; Τι είναι αυτό που είχε κάνει τον Αμπέλ Φερέιρα να πει πως είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει στην καριέρα του;

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, αν και κομμάτι μιας ιστορικής τετραετίας του ΠΑΟΚ, δεν έχει τις συμπάθειες που θα μπορούσε, ανάμεσα στους φιλάθλους. Οι προπονητές του όμως, ψηφίζουν Καντουρί δαγκωτό. Ο Λουτσέσκου ήλπιζε πως θα έχει στον ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται να του πει πολλά για θέματα τακτικής. Του λέει ένα από τα δέκα και καταλαβαίνει και τα υπόλοιπα εννιά. Όταν δεν είναι στον πάγκο των φυσιοθεραπευτών.

ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ… ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Η «σχέση» του Ομάρ Ελ Καντουρί με τους φίλους του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ολίγον τι στραβά. Η ανακοίνωση της απόκτησης του Μαροκινού μέσου είχε βγει στο 60′ της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Έστερσουντ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο «Δικέφαλος» δέχθηκε δυο γκολ, γνώριζε ένα οδυνηρό αποκλεισμό, σε ένα βράδυ στο οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβραζαν και τους έφταιγαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Καντουρί.

Το καλοκαίρι, πάντως, θα έχει συμπληρώσει έξι χρόνια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κάτι που ούτε ο ίδιος το φανταζόταν όταν άφηνε την αγαπημένη του Ιταλία για να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει περισσότερα χρόνια και παιχνίδια στην πλάτη του, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να βρίσκεται, μ’ αυτά και μ’ αυτά, στην 9η θέση (167 αγώνες, 10 γκολ, 13 ασίστ) της λίστας όλων των ξένων που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ. Μια λιγότερη συμμετοχή από τον Λέο Μάτος που είναι στην 8η θέση.

ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΡΙΑ… ΚΥΠΕΛΛΑ

Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τώρα, έχουν περάσει έξι χρόνια, και ο Ομάρ Ελ Καντουρί έχει μπει στο πάνθεον της ιστορίας των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ καθώς έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους. Ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα.

Στην πρώτη του σεζόν ο Λουτσέσκου δεν τον χρησιμοποίησε στον «τελικό της εξιλέωσης» κόντρα στην ΑΕΚ και έτσι να ξεκινάει το… σερί των κερδισμένων τελικών, δίχως να έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό!

Στην προσωπική συλλογή του υπάρχουν τρία μετάλλια από τις κατακτήσεις κυπέλλων με τον ΠΑΟΚ (2018, 2019, 2020), ωστόσο στο χορτάρι του ΟΑΚΑ δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής  Κάποιες σκόρπιες φωτογραφίες από τις προπονήσεις την παραμονή.

Τη χρονιά του νταμπλ, έχασε τον τελικό, λόγω μιας θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο, ενώ το 2021 υπέστη θλάση πρώτου βαθμού κάπου στα μέσα Απρίλη και τελικά έχασε και τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον είχε σηκώσει από νωρίς για ζέσταμα, ωστόσο ο Ομάρ… κάηκε και δεν αγωνίστηκε. Το μετάλλιο, πάντως, το πήρε! Πέρσι έχασε όλα τα ματς του κυπέλλου, έπαιξε ως αλλαγή στον χαμένο τελικό.

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ!

Η ιστορία με τον Ελ Καντουρί δεν σταματά στους πολλούς και επαναλαμβανόμενους μυϊκούς τραυματισμούς τα έξι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Η… σούμα βγάζει ένα τρομερό αποτέλεσμα βλέποντας τόσο τα παιχνίδια από τα οποία έχει απουσιάσει και θα ξεπεράσουν, πλέον, τα 76, όσο και από τις προπονήσεις, που ανέρχονται σε 466 ημέρες, δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο και τρεις μήνες!

«Δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα και τόσους τραυματισμούς στην Ιταλία» έχει πει με αρκετή δόση παραπόνου, ωστόσο ήταν πολύ νεότερος και το κορμί του δεν είχε τόσες πολλές επιβαρύνσεις. Έτσι ήταν ζήτημα να είχε μείνει εκτός για δέκα ματς σ’ όλη του τη θητεία σε Seria A και Serie B.

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ριέκα, ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ στη νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ, αλλά επέστρεψε από την Κροατία με θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, κάτι που τον άφησε εκτός μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Αγωνίστηκε σε κάποια ματς προτού ξανατραυματιστεί τον Δεκέμβριο (θλάση β’ βαθμού στον δεξί τετρακέφαλο), τον ξαναείδαμε για πέντε ματς πριν βγει νοκ άουτ εκ νέου με θλάση. Μέχρι και τα μέσα Μαρτίου είχε βγάλει τρεις θλάσεις, αλλά δεν ήταν η τελευταία.

Επέστρεψε με γκολάρα στο «Βελοντρόμ» στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League και εκεί που όλοι υποθέσαμε ότι το… μαρτύριο είχε φτάσει στο τέλος, προέκυψε ο νέος μυϊκός τραυματισμός στην προθέρμανση του δεύτερου προημιτελικού αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία