Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ιστορία

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ  σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League 2022-23 κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Όπως αναφέρουν οι «ασπρόμαυροι» στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

«Χωρίς ήττα για επτά διαδοχικά ματς με γηπεδούχο την ΑΕΚ είχε ο ΠΑΟΚ μέχρι την μεταξύ τους αναμέτρηση για τον Α’ Γύρο της κανονικής περιόδου και παράλληλα εκείνο το 2-0 έβαλε τέλος και σε ένα σερί με εννέα αναμετρήσεις για την Super League ανεξάρτητα έδρας, όπου ο ΠΑΟΚ δεν είχε γνωρίσει την ήττα.

Αυτό το σερί του ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει έπειτα από την ήττα με 2-0 στην Τούμπα για τα Play Offs του πρωταθλήματος 2019-20, ενώ στον δεύτερο γύρο με γηπεδούχο την ΑΕΚ η αναμέτρηση είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη 0-0.

Τις τρεις τελευταίες σεζόν με τη νέα διαδικασία των Play Offs ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της ΑΕΚ, όπου έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία (0-0) το 2019-20.
Συνολικά οι δύο ομάδες σε όλες τις μορφές των Play Offs έχουν δώσει εννέα αγώνες, με την ΑΕΚ να έχει τέσσερις νίκες, τον ΠΑΟΚ δύο και τρία ματς να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Συνολικά μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 71 φορές αντιμέτωπες στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, με την ΑΕΚ να έχει 47 νίκες, τα 15 ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα και τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει σε 9 αναμετρήσεις.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με οκτώ βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με επτά είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με τέσσερα γκολ έχουν τα περισσότερα.

Το 2-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ και έχει εμφανιστεί 12 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-0 με 10 παρουσίες και το 0-0 έχει σφραγίσει τις προσπάθειες τους εννιά φορές».


Τελευταία νέα

Γυναικείο Μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ… τρύπησε το ταβάνι του

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ δεν ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις το περασμένο καλοκαίρι τη σεζόν 2023/24, όπου στόχος της ομάδας ήταν...

Στην ίδια κατηγορία