Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης, πόνου και τιμής

Δημοφιλή

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Σαν σήμερα το 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τις ρίζες του και τιμά την σημερινή μέρα, με ανάρτηση στα social media: «Eκείνοι δεν μετρούν επετείους. Οι Έλληνες του Πόντου θα είναι πάντα ποτισμένοι με ματωμένες και πικρές θύμησες. Σε κειμήλια περήφανων προγόνων και σε ξεθωριασμένες φωτογραφίες θα αναζητούν την απάντηση στο προαιώνιο “Γιατί;”. Γιατί τόσες χιλιάδες δολοφονίες, πορείες θανάτου, ανείπωτες κτηνωδίες; Γιατί τέτοια ανατριχιαστική Γενοκτονία; Γιατί τόση εξαθλίωση και προσφυγιά, τόσος ρατσισμός και περιφρόνηση; 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης, πόνου και τιμής. Καμίαν κ’ ανασπάλω σε».


Τελευταία νέα

Η γκολάρα του Ντεσπόντοφ πήρε βραβείο!

Tην, έξοχη, εκτέλεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέδειξαν ως το κορυφαίο γκολ του Μαρτίου οι φίλοι του...

Στην ίδια κατηγορία