Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζήλεψαν τη… δόξα του Μακ

Δημοφιλή

Καθόλου σύνηθες στην πρόσφατη ιστορία του ΠΑΟΚ δεν είναι οι εξτρέμ του να φθάνουν σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, όπως συμβαίνει φέτος με τους Χρήστο Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άλλοι πέντε ακραίοι μεσοεπιθετικοί στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας κατάφεραν στο τέλος μιας σεζόν να έχουν πετύχει τουλάχιστον δέκα τέρματα.

O εξτρέμ με τα περισσότερα γκολ (στη διάρκεια μιας σεζόν) στον ΠΑΟΚ την τελευταία 20ετία είναι ο Ρόμπερτ Μακ. Ο 30χρονος Σλοβάκος, που φέτος αγωνίζεται στο ουγγρικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φερεντσβάρος, είχε πετύχει 20 γκολ (και τέσσερις ασίστ) στη δεύτερη σεζόν του στην Τούμπα (2015-16). Μάλιστα, τα εννέα από αυτά ήταν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όντας ο σκόρερ του Δικεφάλου και στα δύο παιχνίδια με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 στην Τούμπα, 0-1 στη Γερμανία). Ο Μακ είχε πετύχει και χατ τρικ (και δύο ασίστ) στο εντός έδρας ματς με την Μπρόντμπι (5-0) για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Με τις συνολικές του επιδόσεις εκείνη τη σεζόν, είχε πάρει μεταγραφή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αντί 3,5 εκ. ευρώ.

Το ρεκόρ του Μακ απειλεί να καταρρίψει φέτος ο Τζόλης, που έχει σκοράρει δεκαέξι φορές στη μέχρι τώρα εξέλιξη της σεζόν. Οσο για τον Ζίβκοβιτς, με τα δύo γκολ που σημείωσε στο εντός έδρας ντέρμπι των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ, έφθασε τα δέκα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΧ

O Μίροσλαβ Στοχ είχε έρθει στην Τούμπα τον Αύγουστο του 2013 όντας δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είχε ανοίξει τον προσωπικό λογαριασμό του στο εκτός έδρας ματς με τη Σάλκε (1-1) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας συνολικά δέκα τέρματα (είχε και οχτώ ασίστ) μέχρι τη λήξη εκείνης της σεζόν. Η επόμενη χρονιά είχε βρει τον Στοχ να αγωνίζεται-ξανά δανεικός-στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Αλ Αϊν.

ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η πιο αποδοτική σεζόν του Αντρέ Βιεϊρίνια -στην πρώτη του περίοδο στον ΠΑΟΚ, όταν έπαιζε εξτρέμ- ήταν η περίοδος 2010-11, όταν είχε σκοράρει έντεκα φορές και είχε δώσει και οχτώ ασίστ. Τα πιο σημαδιακά γκολ του Πορτογάλου ήταν σε ευρωπαϊκά ματς, όντας ο παίκτης, που είχε δώσει στο Δικέφαλο τις εντός έδρας νίκες κόντρα σε Φενερμπαχτσέ (πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ) και Βιγιαρεάλ (φάση ομίλων της ίδιας διοργάνωσης).

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ

Για τρεις συνεχόμενες σεζόν o Γιώργος Γεωργιάδης πετύχαινε σταθερά διψήφιο αριθμό γκολ. Μάλιστα, τις περιόδους 2001-02 και 2002-03 είχε αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 17 και 18 γκολ αντίστοιχα. Οσο για τη σεζόν 2000-01 είχε σκοράρει 14 φορές. Φυσικά, τα σημαδιακά τέρματα του ήταν στους δύο τελικούς κυπέλλου με Ολυμπιακό (2001) και Αρη (2003), στους οποίους ο Δικέφαλος πανηγύρισε την κατάκτηση ισάριθμων τίτλων.

Ο ΣΠΑΣΙΤΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Παράλληλη πορεία με τον Γεωργιάδη είχε καταγράψει κι ο συμπαίκτης του, Σλάντζαν Σπάσιτς. Στις δύο πρώτες χρονιές του στον ΠΑΟΚ (2000-01 και 2001-02) και υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είχε πετύχει από δέκα γκολ ανά σεζόν. Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τα δύο γκολ, που είχε πετύχει στην εκτός έδρας νίκη επί του Αρη με 3-2 στο ντέρμπι της 2ας Φεβρουαρίου 2002.

Εξάλλου, ο Στέφανος Μπορμπόκης ήταν ο μοναδικός εξτρέμ του Δικεφάλου στις δεκαετίες 1980 και 1990, που έστω μια χρονιά σημείωσε διψήφιο αριθμό γκολ. Ήταν η περίοδος 1987-88, όταν είχε σκοράρει δέκα φορές σε ματς πρωταθλήματος, μεταξύ αυτών και τα δύο γκολ, που είχε πετύχει στο 6-1 επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Πανσερραϊκού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία

Όλη η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις νίκες...

Στην ίδια κατηγορία