Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ: «Θέλω να είμαι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Δημοφιλή

Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από τα επτά του χρόνια και φέτος καταγράφει τις πρώτες του συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα. Ο 19χρονος κεντρικός χαφ Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ-γεννημένος στη Ελλάδα και χώρα καταγωγής τη Ρωσία-μιλά στη FORZA, περιγράφει την πορεία του στην ακαδημία του Δικεφάλου, αλλά και το πώς βιώνει την πρώτη χρονιά στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πώς άρχισες το ποδόσφαιρο;

«Ο μεγαλύτερος αδελφός μου έπαιζε στη Δόξα Ελπίδας, ομάδα του Ευόσμου. Εγώ ήμουν μικρός, έξι χρονών, και πήγαινα στις προπονήσεις και τον έβλεπα. Μια μέρα, ένας προπονητής της Δόξας, πρότεινε στον πατέρα μου να ενταχθώ κι εγώ στην ομάδα. Ετσι άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Συνέχισα για πολύ λίγο στην ΑΕ Ευόσμου, ουσιαστικά η μετακίνησή μου στο ΠΑΟΚ, σε ηλικία επτά ετών, έγινε από τη Δόξα Ελπίδας. Είχαμε δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με τον Πρωτέα Ευόσμου, άρεσα σε ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που με φώναξαν να δοκιμαστώ στην ομάδα. Μετά από μια προπόνηση, έγινα μέλος της ακαδημίας».

Θα ξεχώριζες κάποια στιγμή από την πολύχρονη παρουσία σου στην ακαδημία του ΠΑΟΚ;

«Ναι, ήταν στο τουρνουά ‘Μαρκ Οβερμαρς’ στην Ολλανδία, όταν ήμουν δώδεκα χρονών. Είχαμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ήταν η Εβερτον, η Αϊντχόβεν, η Αλκμααρ. Είχαμε παίξει και στον τελικό μπροστά σε πολύ κόσμο, ήταν μια τρομερή εμπειρία, με άγχος μαζί».

Η θέση σου στο γήπεδο ήταν από την αρχή ως επιθετικός χαφ;

«Πάντα αγωνιζόμουν ως επιθετικός χαφ. Μόνο μία-δύο σεζόν είχα παίξει ως «6άρι» και τώρα μπορώ να παίξω στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είτε λίγο πιο πίσω, είτε λίγο πιο μπροστά».

Πώς αντιμετώπισες την είσοδό σου στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος με τον ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2;

«Πλέον έχω ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στην καριέρα μου. Βέβαια, σε σύγκριση με το πρωτάθλημα νέων, τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού έχουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που έχουν και την εμπειρία της κατηγορίας. Επιπλέον, έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στις απαιτήσεις αυτού του πρωταθλήματος. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η Σούπερ Λιγκ 2 είμαι μια δύσκολη και απαιτητική κατηγορία, αλλά αυτό είναι και καλό για εμάς τους νεαρούς παίκτες, που θέλουμε και επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία σου στο φετινό πρωτάθλημα;

«Σε γενικές γραμμές, ναι. Από την άλλη, θέλω κάθε φορά να εμφανίζομαι και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, να δίνω κάτι παραπάνω στην ομάδα από αγωνιστική σε αγωνιστική. Αν κάνεις ένα καλό παιχνίδι, θα πρέπει το αμέσως επόμενο παιχνίδι σου να είναι ακόμη καλύτερο. Ή, τουλάχιστον, να προσπαθήσεις για αυτό».

Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ Β΄ να είχε περισσότερους βαθμούς;

«Ναι, άλλους τέσσερις-πέντε, τους οποίους χάσαμε εξαιτίας δικών μας λαθών. Πάντως, στεκόμαστε αρκετά καλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι στήθηκε μια νέα ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και με καινούριο προπονητή. Οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των περισσότερων ομάδων είναι πολύ μικρές, με μια νίκη πας για πλέι οφ, με μια ήττα είσαι στα πλέι άουτ».

Πώς είναι οι αγωνιστικοί χώροι στα γήπεδα της κατηγορίας;

«Θα μπορούσε να ήταν και καλύτεροι, θέλουν βελτίωση. Συναντάμε γήπεδα σκληρά, με λακκούβες, αναγκάζεσαι να πάρεις την μπάλα και να την πετάξεις μπροστά, μη τυχόν κάνεις κάποιο λάθος πίσω στην άμυνα. Ο στόχος της ομάδας μας είναι να παίζουμε ορθολογικά, να μην διώχνουμε την μπάλα όπως-όπως, προσπαθούμε να βγάζουμε επιθέσεις από πίσω και να μην παίζουμε με ψηλά την μπάλα».


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία