Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Την Κυριακή (27/11) ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Basket League, όπου ο Δικέφαλος γνώρισε μία βαριά ήττα με 87-63.

Αρκετά καλός και στα δύο μέρη του παρκέ ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτης του Άρη Λυκογιάννη να εμφανίζονται σοβαροί και συγκεντρωμένοι κόντρα στην ομάδα του Ράντονιτς.

Το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες με περιφερειακό σουτ και τον Γιαννίκ Φράνκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το σκορ στην πρώτη περίοδο διαμορφώθηκε στο 16-16, με τον Ολλανδό γκαρντ να έχει πετύχει του 11!

Με φόρα μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μπέικον και τον Γκουντάιτις να «πυροβολούν» από τα 6.75. Στα πρώτα τρία λεπτά δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι ο Δικέφαλος, ωστόσο στη συνέχεια προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά που είχαν χτίσει οι γηπεδούχοι (31-20).

Η διαφορά μεγάλωσε περισσότερο στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τους «πράσινους» να φτάνουν το προβάδισμά τους στους 16 πόντους (40-24). Το έργο των «ασπρόμαυρων» ήταν αρκετά δύσκολο με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 44-28. Τα ποσοστά ευστοχίας του ΠΑΟΚ τόσο στο δίποντο (28%), όσο και στο τρίποντο (33%) ήταν αρκετά χαμηλά, ενώ σε ρηχά νερά έμειναν και στα ριμπάουντ, έχοντας 14 έναντι 23 των γηπεδούχων.
Δεν ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο για τον Δικέφαλο, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους, «κλειδώνοντας» τη νίκη, καθώς είχαν double score στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (64-32).

Η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερου με την ομάδα του Λυκογιάννη να είναι πίσω με 33 πόντους (74-41) στο τέλος του τρίτου μέρους.

Διαδικαστικό ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τη διαφορά να έχει ξεφύγει αρκετά. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ έδωσε λεπτά συμμετοχής στον νεαρό Θοδωρή Κωνσταντινίδης, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει διπλό δελτίο, διότι αγωνίζεται στον Αίαντα Ευόσμου ως δανεικός. Στο παρκέ βρέθηκαν πέντε Έλληνες για τον Δικέφαλο στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν τη διαφορά και τον Παναθηναϊκό να κατεβάζει ρυθμούς.

Ο ΠΑΟΚ τελικώς έχασε με 87-63 από τον Παναθηναϊκό σε ένα κακό απόγευμα για αρκετούς παίκτες του Δικεφάλου.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την ερχόμενη Τρίτη (29/11) κόντρα στη Σάσαρι για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 87-63

Αρχική πεντάδα: Φράνκε, Τσιακμάς, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 16-16
2η: 28-12
3η: 30-13
4η: 13-22

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Για την δύσκολη αποστολή του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Πόλο Ανδρών κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο προπονητής...

Στην ίδια κατηγορία