Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τζέικ Μπλάνκεναου: «Να δώσω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Αποτέλεσε μια από τις πιο ισχυρές μεταγραφικές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Ο βασικός πασαδόρος της Εθνικής Καναδά, Τζέικ Μπλάνκεναου διανύει την πρώτη του σεζόν με τα «ασπρόμαυρα» και μιλά στη FORZA για τη χρονιά που άρχισε, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Δικέφαλο και τη Θεσσαλονίκη.

Πως πήρες την απόφαση να ενταχθείς στον ΠΑΟΚ και τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;

«Ήξερα τον ΠΑΟΚ και ότι είναι μια μεγάλη και διάσημη ομάδα, όχι μόνο για το βόλεϊ της αλλά και για την παρουσία του σε άλλα αθλήματα. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό για εμένα να είμαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Οι στόχοι μας προφανώς είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε αυτή τη σεζόν. Δεν θέλω να θέσω συγκεκριμένους στόχους, θέλω να δώσω τα πάντα και να κερδίσουμε κάτι με τον ΠΑΟΚ».

Μίλησες με κάποιον, πριν πεις το «ναι» στην πρόταση της ομάδας;

«Ναι, μίλησα με μερικούς Καναδούς που είχαν παίξει για την ομάδα στο παρελθόν, όπως ο Μπρεντ Ουόλς που βρισκόταν εδώ πέρσι ή τον Στίβεν Μάρσαλ. Όλοι μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το κλαμπ, κι έτσι ήμουν σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή να έρθω».

Έχεις εικόνα από τους φίλους του ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικοί. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ- Άρης. Είδα από πρώτο χέρι πόσο… τρελοί είναι οι φίλαθλοι μας. Είδα επίσης κι ένα παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ, και μου έκανε εντύπωση η υποστήριξη τους. Ευελπιστώ να έχουμε κι εμείς την ίδια ατμόσφαιρα στα παιχνίδια μας στο Παλατάκι».

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα, αυτούς τους πρώτους δύο μήνες;

«Έχουμε μια δυνατή ομάδα. Πρωτίστως από την προσωπικότητα των παικτών και το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Γενικότερα, από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, μου γνώρισαν την ομάδα και την πόλη και με βοήθησαν με ό,τι χρειαζόμουν. Πλέον έχουν ενσωματωθεί και οι δύο ακραίοι μας, και δουλεύουμε όλοι μαζί, γνωριζόμαστε. Το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ καλό, με ποιότητα και μεγάλη εμπειρία. Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από τους αγώνες».

Πως σου φαίνεται η ζωή στη Θεσσαλονίκη; Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Μου αρέσει πραγματικά η πόλη, νομίζω ότι είναι εξαιρετική, όπως και ο κόσμος που είναι φιλικός και προσπαθεί να με βοηθήσει. Θέλω στον ελεύθερο μου χρόνο να γνωρίζω νέα μέρη, να πηγαίνω για καφέ ή σε κάποιο εστιατόριο, και πραγματικά απολαμβάνω ο φαγητό στην πόλη, μου αρέσει το στυλ της ταβέρνας».

Πόσο διαφορετικός είσαι σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία σου στην Ελλάδα, πριν δέκα χρόνια;

«Υπάρχει μια… σχέση με την Ελλάδα, καθώς η πρώτη φορά που αγωνίστηκα εκτός Καναδά ήταν στη χώρα σας και στο Αιγίνιο. Από τότε βέβαια έχουν περάσει χρόνια και είμαι διαφορετικός. Έχω την ίδια προσέγγιση, την ίδια όρεξη για δουλειά και επιτυχίες, αλλά πολλές περισσότερες εμπειρίες, παίζοντας σε κλαμπ ανά την Ευρώπη».


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία