Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τρίποντο για την Λειψία – Παιχνίδι για… ύπνο στο Μιλάνο

Δημοφιλή

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΛΕΙΨΙΑ

Πιο δύσκολα απ’ όσο αναμενόταν πέρασε από την έδρα της Γιούνγκ Μπόις η Λειψία, η οποία επικράτησε με 3-1, ξεκινώντας με το δεξί τη σεζόν στο Uefa Champions League.
Νικηφόρα πρεμιέρα πραγματοποίησαν οι «ταύροι» της Λειψίας, οι οποίοι επικράτησαν με 3-1 της Γιούνγκ Μπόις, ανεβαίνοντας προσωρινά στην πρώτη θέση του Group G, περιμένοντας την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ερυθρό Αστέρας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Λειψία. Η γερμανική ομάδα από νωρίς πίεσε την Γιουνγκ Μπόις, κάνοντας τρεις ευκαιρίες πριν την συμπλήρωση τριών λεπτών. Το πολυπόθητο τέρμα ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 3ο λεπτό, με κεφαλιά του Σιμακάν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράουμ στο πρώτο δοκάρι.

H Λειψία έπειτα από την εκπληκτική της έναρξη στο παιχνίδι προσπάθησε να βρει ακόμη ένα γκολ για να κάνει ευκολότερο το έργο της στην Ελβετία. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι με ένα… ξερό σουτ του Ελίας ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 1-1.

Η επανάληψη είχε αντίστοιχη εικόνα με το πρώτο μέρος. Οι Γερμανοί σε θέση επίθεσης και η Ελβετοί σε θέση άμυνας. Οι προσπάθειες των παικτών της Λειψίας για ένα γκολ απέφεραν καρπούς στο 72ο λεπτό, όταν ο Σλάγκερ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε την Γιούνγκ Μπόις να βγάλει αντίδραση και να ανεβάσει τις γραμμές της. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τους Ελβετούς να παίζουν τα ρέστα τους για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, οι παίκτες της Λειψίας βρήκαν κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και με Σέσκο «κλείδωσαν» τη νίκη τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ενδεκάδες:

Γιούνγκ Μπόις: Ρασιόπι, Γιάνκο, Αμέντα, Καμαρά, Μπενίτο, Νιασέ, Λούπερ, Γκαρσία, Ούγκρινιτς

Λειψία: Μπλάζιτς, Ράουμ, Λουκεμπά, Σιμακάν, Χένρικς, Σίμονς, Καμπλ, Σλάγκερ, Φόρσμπεργκ, Οπέντα, Πούλσεν.

ΟΛΑ… ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η Μίλαν έχασε σωρεία ευκαιριών, δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Νιούκαστλ και περιορίστηκε στο 0-0 στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου στο Champions League. Η Μίλαν ήταν ανώτερη από τη Νιούκαστλ στο “Τζιουζέπε Μεάτσα”, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ παρά τον καταιγισμό ευκαιριών. Το 0-0 στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Champions League συνιστά απώλεια για τους “ροσονέρι” και κέρδος για τις “καρακάξες”. Ο Νικ Πόουπ είπε “όχι” σε όσες προσπάθειες των Ιταλών είχαν κατεύθυνση προς την εστία του, με τον Ραφαέλ Λεάο να είναι ο μοιραίος παίκτης τους, χάνοντας αρκετές εξ αυτών.

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από τη συντριβή κόντρα στην Ίντερ, με τον Στεφάνο Πιόλι να προχωρά σε αλλαγές σε όλες τις γραμμές της ενδεκάδας. Η Νιούκαστλ έκανε την πρώτη νίκη έπειτα από τρεις σερί ήττες στην Premier League κι έτσι ο Έντι Χάου ήταν πιο… φειδωλός στις προσθαφαιρέσεις στο βασικό σχήμα.

Η Μίλαν έπιασε τη Νιούκαστλ από το λαιμό στα πρώτα λεπτά και απείλησε από κάθε σημείο της μεγάλης περιοχής, αλλά και εκτός αυτής. Τα σουτ και οι κεφαλιές ήταν απανωτές και ανάγκασαν τον Νικ Πόουπ να κάνει πέντε επεμβάσεις στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα.

Στη μεγαλύτερη στιγμή του 1ου μέρους, ο Τζέικομπ Μέρφι απέκρουσε πάνω στη γραμμή σουτ του Τομάζο Πόμπεγκα, ύστερα από φανταστικό σλάλομ του Λεάο αλλά και καταστροφικό τελείωμα. Οι Άγγλοι είχαν να αντιπαρατάξουν ένα κακό σουτ, με τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να είναι τεράστια σε όλα πλην του γκολ.

Ο Πιόλι έκανε την πρώτη αλλαγή του αγώνα στην ανάπαυλα, λόγω της κίτρινης κάρτας του Ντάβιντε Καλάμπρια. Το 2ο μέρος όμως δεν είχε τον ίδιο ρυθμό για τους Ιταλούς. Οι χώροι έκλεισαν αρχικά για τον Λεάο και κατόπιν για τους συμπαίκτες του και ακόμα και οι τελικές αποτελούσαν δύσκολο έργο.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν κι άλλο τον ρυθμό, με τον Πιόλι να προσπαθεί με τους Κρίστιαν Πούλισικ, Τιτζάνι Ράιντερς και Γιουνούς Μουσά να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του. Εν τέλει, η πιο σημαντική αντικατάσταση ήταν αυτή του Μάικ Μενιάν, ο οποίος τραυματίστηκε στο 81ο λεπτό και τη θέση του πήρε ο Μάρκο Σπορτιέλο.

Στα τελευταία λεπτά, η Μίλαν άρχισε να απειλεί ξανά με όχι και τόσο επικίνδυνες προσπάθειες. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ανήκε ξανά στον Λεάο, που με κεφαλιά αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά.

Η Μίλαν κινδύνεψε να χάσει το παιχνίδι παρά τις ευκαιρίες της όταν στην τελευταία φάση ο Σον Λόνγκσταφ εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, όμως ο Σπορτιέλο έδιωξε σε κόρνερ.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν (81′ Σπορτιέλο), Καλάμπρια (46′ Φλορέντζι), Τιάο, Τομόρι, Ερναντέζ, Λόφτους Τσικ (72′ Μουσά), Κρούνιτς, Πόμπεγκα (61′ Ράιντερς), Τσουκουέζε (61′ Πούλισικ), Ζιρού, Λεάο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Τονάλι (73′ Άντερσον), Μέρφι (63′ Γουίλσον), Ίσακ (90+1′ Μπαρνς), Γκόρντον (63′ Αλμιρόν).


Τελευταία νέα

Δουλειά στην τακτική και ρεπό για τον ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για τους τρεις «τελικούς» του πρωταθλήματος συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέκου να δουλεύει στην...

Στην ίδια κατηγορία