Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Tραγωδία με δώδεκα νεκρούς σε γήπεδο του Ελ Σαλβαδόρ

Δημοφιλή

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε συνωστισμό οπαδών που επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο γήπεδο «Κουσκατλάν» (με χωρητικότητα άνω των 44.000 φιλάθλων) της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών (Clausura 2023) μεταξύ Αλιάνσα και FAS.

Μεγάλος αριθμός οπαδών της Αλιάνσα προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς ή με πλαστά εισιτήρια, έσπασαν μια πόρτα πρόσβασης στο γήπεδο, γεγονός που προκάλεσε ταραχή.

«Υπήρχαν μόνο δύο ανοιχτές πόρτες σε ολόκληρο το γήπεδο. Οι άνθρωποι που ήταν έξω, ήθελαν να μπουν με το ζόρι, έπεσαν όλοι από πάνω μας» ήταν μια μαρτυρία ενός οπαδού.

Παρά τα όσα γίνονταν έξω από το γήπεδο, ο αγώνας μεταξύ της Αλιάνσα και της FAS άρχισε, αλλά χρειάστηκε να διακοπεί στο 20ο λεπτό, όταν οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας χώρο για να ξεφύγουν από το χάος.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τον αγωνιστικό χώρο ως αυτοσχέδιο νοσοκομείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα περισσότερα από 100 άτομα που τραυματίστηκαν, καθώς δραματικές σκηνές εκτυλίσσονταν σε όλο το γήπεδο.


Τελευταία νέα

Ιωάννα Χαραλάμπους: «Αν υπάρχει θέληση, όλα είναι δυνατά»

Οι καθημερινές προσπάθειες των νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ, που διαμένουν στο Σπίτι των ακαδημιών, δεν εξαντλούνται στις προπονήσεις, αφού...

Στην ίδια κατηγορία