Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τουρσουνίδης: «Έχει όλο το πακέτο ο Κωνσταντέλιας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον τίτλο»

Δημοφιλή

Στην εκπομπή «PAOK Inside» του FORZA Group TV φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για την πορεία του Δικεφάλου την φετινή σεζόν, τα παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ σχολίασε και κάποιους από τους ποδοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κωνσταντέλια:

«Χρόνια του πολλά να είναι γερός. Είναι απίστευτος, το ταλέντο που έχει είναι περίσσιο. Είναι κάτι εξαιρετικό να βλέπεις τέτοιους παίκτες στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο που τον χειροκροτούν παντού, χαίρεσαι να τον βλέπεις.

Φυσικά, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Με την εμπειρία που θα αποκτήσει και την ποιότητα που θα αποκτήσει, οι ενέργειες που κάνει, περισσεύουν τα υπόλοιπα και αυτά που είναι να κάνει θα τα κάνει.

Είναι φοβερή η ποδοσφαιρική του ευφυία. Έχει όλο το πακέτο, δεν χρειάζεται να βελτιώσει τίποτα. Αν πάει σε ευρωπαϊκό κλαμπ μεγάλο, νομίζω ότι με την νοοτροπία που επικρατεί στην Ευρώπη, θα δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα.

Δεν σουτάρει γιατί έχει στο νου του να κάνει την παραπάνω ενέργεια. Δεν κοιτάει να τελειώσει την φάση, κοιτάει να κάνει την παραπάνω ενέργεια, την οποία οι περισσότεροι δεν την βλέπουμε καν.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τέτοιον παίκτη να πατάει περιοχή. Οι επινοήσεις που έχει ξεπερνάνε όλα τα άλλα. Γι’ αυτόν αυτές οι επινοήσεις είναι πολύ εύκολες να τις κάνει, ενώ για κάποιον άλλον δεν είναι. Έχει πολύ γρήγορη απόφαση.

Ξέρει τι θα κάνει με την μπάλα πριν την πάρει. Είναι ένα παιδί που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Και αυτός και εμείς είμαστε πολύ τυχεροί. Γιατί και γι’ αυτόν είναι μεγάλη υπόθεση που παίζει στον ΠΑΟΚ».

Για το που πιστεύει ότι είναι η ιδανική θέση του Κωνσταντέλια:

«Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, αλλά θεωρώ πως η ιδανική του θέση του είναι το «10», να έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Όταν κινείται όπου θέλει, βοηθάει και την ομάδα, αλλά και η ομάδα βοηθάει τον ίδιο».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει ένα γεμάτο ρόστερ, είναι έμπειρη ομάδα, δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Θεωρώ πως έχουμε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχουμε έναν προπονητή που ξέρει την ομάδα και θεωρώ πως έχουμε τον πρώτο λόγο. Είναι πολύ σημαντικό για τον Λουτσέσκου που και τώρα και το 2019 έχει πολύ καλά αποδυτήρια. Και έχουμε και μια διοίκηση που λειτουργεί καλά και όλα αυτά συντελούν στο ότι ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι πρώτος».

Για τα ντέρμπι στα Play Off και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στα πρόσφατα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ:

«Για αυτά τα παιχνίδια έφταιγε πως δεν ήταν σε καλές μέρες η ομάδα. Είναι σημαντικό πως η ομάδα επανήλθε άμεσα. Στα Play Off πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία, ώστε να διατηρηθεί η πρώτη θέση. Πιστεύω πως η ομάδα μας θα είναι αυτή που πρέπει και θα πάνε όλα καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει γεμάτο ρόστερ και όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Όταν είσαι μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να είσαι έτοιμος να τα διαχειριστείς αυτά τα παιχνίδια συν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να είναι υγιής και να μην έχει προβλήματα τραυματισμού».

Για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη που δεν τους κέρδισε στην κανονική διάρκεια:

«Σίγουρα μας ενόχλησε αυτή η εικόνα στα παιχνίδια κυρίως σε Φιλαδέλφεια και Χαριλάου, αλλά τώρα πιστεύω πως η ομάδα θα είναι καλύτερη και ευελπιστώ να πάρει και την ουσία που είναι οι βαθμοί».

Για τις διαφορές μεταξύ των ομάδων:

«Είναι πολύ μικρές οι διαφορές, αλλά με βάση της εικόνας που έχω, νομίζω πως η διεκδίκηση του τίτλου θα κριθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έπεσε ο ρυθμός του σε μια κρίσιμη περίοδο και δεν πιστεύω πως θα φτάσει μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός παρ’ όλο που ανέβηκε δε νομίζω πως θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και θα μείνουν μέχρι το τέλος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ».

Για τον Σαμάτα:

«Όταν σε παίρνει από κάτω όλα πάνε ανάποδα και το αντίθετο. Πιστεύω δεν είναι σέντερ φορ για τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη για την συγκεκριμένη περίοδο είναι τέτοια που μπορεί να είναι η χειρότερη περίοδος στην καριέρα του. Για μένα καλά κάνει ο Λουτσέσκου και τον βάζει μπας και συνέλθει ψυχολογικά, αλλά είναι φανερό πως η ομάδα «χάνει» από αυτόν και δεν «κερδίζει» σχεδόν τίποτα. Ο Λουτσέσκου του δίνει την ώθηση ώστε να βγει από αυτή την σκοτεινή περίοδο. Οι επιλογές είναι περιορισμένες και ο προπονητής ποντάρει στην άνοδο της απόδοσής του σε ψυχολογικό και παικτικό τομέα».

Για τον Τζίμα:

«Πιστεύω έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ειδικά όταν έχει φορ όπως ο Σαμάτα και ο Μπράντον που εντάξει δεν είναι και τοπ, πιο πολλά έχεις να κερδίσεις παρά να χάσεις».

Για τον Μπράντον Τόμας:

«Είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Σαμάτα. Η φετινή χρονιά του Μπράντον είναι πολύ γεμάτη, ήταν πολύ ικανοποιητική η απόδοσή του και η πορεία του».

Για τον Μεϊτέ:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ο εξαιρετικός ο παίκτης που κάνει την διαφορά. Έχει φοβερό σωματότυπο. Ένα μειονέκτημα είναι πως δεν παίζει την μπάλα μπροστά. Όταν είναι στην μέρα του θεωρώ ότι είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Έχει πολύ καλά χαρίσματα, αλλά για να μην παρεξηγηθώ ο Μεϊτέ δεν είναι ο Τάισον, δεν είναι ο Αντρίγια, δεν είναι ο Κωνσταντέλιας, αλλά όταν είναι στη μέρα του είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα».

Για τα παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

«Είναι μια έμπειρη ομάδα και μια πολύ καλή σχολή ποδοσφαίρου και θεωρώ πως οι πιθανότητες είναι στο 50-50. Πιστεύω ότι θα είναι και τα δύο παιχνίδια ανοιχτά, όπως θα είναι και η πρόκριση. Μακάρι να τα καταφέρει η ομάδα, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για όλο τον σύλλογο και πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να περάσει».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξή του όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «PAOK Inside» του FORZA Group TV από το 13:05 μέχρι το 47:20:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία