Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το ρόστερ καθορίζει την πορεία

Δημοφιλή

Εστω κι αν φέτος-σ’ αντίθεση με πέρσι-έχει μόνο εγχώριες υποχρεώσεις και τα συνολικά παιχνίδια είναι λιγότερα, εντούτοις ο ΠΑΟΚ δεν έχει το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ, που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στους τελευταίους αγώνες της Σούπερ Λιγκ η ενδεκάδα του Δικεφάλου έχει «κλειδώσει» κι οι αλλαγές του Λουτσέσκου είναι οι απολύτως προβλέψιμες.

Αναλύοντας, πάντως, κανείς την όλη κατάσταση, θα διαπίστωνε ότι οι λύσεις για τον προπονητή θα ήταν πολλαπλάσιες-και ποιοτικές-αν δεν υποχρεώνονταν να τις στερηθεί-και μάλιστα επί μακρόν- για λόγους τραυματισμών. Οι Λύρατζης και Τσαούσης θα μοιράζονταν-τουλάχιστον- τα παιχνίδια με τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες αν δεν είχαν τις γνωστές ατυχίες, ο Ελ Καντουρί (συμπλήρωσε ενάμισι μήνα εκτός αγώνων) είχε-από ένα σημείο και μετά, κι όσο είχε την υγειά του…- ρόλο βασικού, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης του προπονητή, ενώ ο Κούρτιτς (των δεκαοχτώ γκολ την περσινή σεζόν, για να μην ξεχνιόμαστε) ετοιμάζεται να κλείσει έναν ολόκληρο γύρο απουσίας (τελευταία εμφάνισή του ήταν στο εκτός έδρας ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου εναντίον της ΑΕΚ). Από κοντά κι οι Βιεϊρίνια και Φιλίπε Σοάρες, που θα μπορούσαν να έχουν έστω έναν υποστηρικτικό ρόλο, δίνοντας ανάσες στους βασικούς.

Σε μια σεζόν, βέβαια, πάντα θα προκύπτουν απουσίες από τραυματισμούς, μόνο που αυτές έχουν πλήξει φέτος τον ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένες θέσεις, περιορίζοντας κατά πολύ τις εναλλακτικές επιλογές του Λουτσέσκου.

Για το «κοντό» ρόστερ, βέβαια, δεν φταίνε μόνο οι τραυματισμοί. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι στον Κουαλιάτα, ωστόσο ο Ουρουγουανός δεν του έχει «βγει» (τουλάχιστον όχι ακόμη). Επιπλέον, η επιλογή να ανανεωθεί πέρσι το καλοκαίρι η συνεργασία με τον Μπίσεσβαρ αποδείχτηκε-στην πράξη-άστοχη, μια και ο Σουριναμέζος ελάχιστα θυμίζει τον παίκτη-«κλειδί» των προηγούμενων χρόνων. Στους παίκτες της… κατηγορίας «παρόντες-απόντες» ανήκει κι ο Μουργκ, ο οποίος εξακολουθεί να ρίχνει σταθερά την ποδοσφαιρική του μετοχή. Και μαζί του να χάνει-ποικιλοτρόπως-κι ο ΠΑΟΚ

Μένει να φανεί από εδώ και πέρα κατά πόσο οι Τάισον και Κεντζιόρα, που παρουσιάστηκαν στην Τούμπα στα μισά της σεζόν, θα μπορέσουν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Το αν ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε, με όποιο κόστος, να είχε προσθέσει κι άλλους παίκτες στο ρόστερ του στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν έχει πλέον κανένα νόημα να το συζητάμε. Επί του πρακτέου, σημασία για τον Λουτσέσκου έχει να επιστρέψουν οι τραυματίες και να εύχεται να μην προκύψουν άλλα-τουλάχιστον σοβαρά-προβλήματα από εδώ και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Προηγούμενο άρθροΑναλαμβάνει τη Λαμία
Επόμενο άρθροΝα, ποιοι είναι!


Τελευταία νέα

Έκλεισε με νίκη την κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ

Για την 18η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ Mαteco επικράτησε του Πανοράματος...

Στην ίδια κατηγορία