Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Το ρίσκο, η χασούρα κι η πιθανότητα να ρεφάρει

Δημοφιλή

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο διαπιστώνω πως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος σε συνδυασμό με την ιδιοκτησία, είναι πως παρασύρθηκαν από την ανάγκη για αλλαγή κλίματος, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν πρακτικά.

Προφανώς όταν χάνεις ένα κύπελλο με τον τρόπο που το έχασες, ο εκνευρισμός στα πέριξ θα είναι τεράστιος. Εγώ στα 48 μου χρόνια, δεν θυμάμαι τον εαυτό μου παρά ελάχιστες φορές και σε πολύ χειρότερες εποχές, να φεύγω με τόσα νεύρα από ένα γήπεδο. Φανταστείτε έναν οπαδό που δεν μπορεί να διαχειριστεί και εύκολα τα συναισθήματά του.

Το κλίμα προφανώς και ήταν κακό. Και ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παλέψει δύσκολες περιπτώσεις παικτών για να το γυρίσει. Όμως ούτε του παίκτες έκλεισε, ο χρόνος πέρασε και οι προσδοκίες ανέβηκαν γιατί κακά τα ψέματα, παίκτες τύπου Γκαμπιαντίνι – Μεϊτέ, είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Άρα το κοινό, περιμένει κάτι αντίστοιχο.

Η επιδίωξη του ΠΑΟΚ να αντιστρέψει πρώτα το κλίμα και να ρισκάρει στην ουσία του πράγματος, δεν του βγήκε. Και τώρα τρέχει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι στη μουρμούρα γιατί δεν έχει παίκτες για να παίξει αυτό που θέλει και βέβαια δεν έχει παίκτες για να δουλέψει όπως θέλει στη προετοιμασία της ομάδας που ξεκίνησε.

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να αφήσει στην άκρη το κλίμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καλύψει με κανονικούς παίκτες τους δεύτερους ρόλους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να βρει έναν καλύτερο παίκτη για δεύτερο φορ από τον Μπράντον Τόμας, θα μπορούσε να πάρει έναν καλύτερο χαφ του Σβαμπ – Ντάντας που έτσι κι αλλιώς θα πάρει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να κερδίσει χρόνο για να πάρει τους καλούς όταν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες.

Είναι τέτοια η εικόνα της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς, που τοπ παίκτης δεν θα δεχτεί να υπογράψει τον Ιούνιο. Το ξέραμε, το ήξερε και ο ΠΑΟΚ, ρίσκαρε και έχασε σε πρώτη φάση. Αν μέχρι να φύγει η ομάδα Ολλανδία έχει καταφέρει να βρει καλές λύσεις, τότε θα έχει ρεφάρει. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα, κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί ακόμη και αν τα λεφτά που δίνονται είναι καλά. Ο τοπ παίκτης, ξέρει καλά πως τα λεφτά μπορεί να τα βρει αν έχει υπομονή και περιμένει. Δεν έχει ανασφάλεια και στη χειρότερη για αυτόν θα τα πάρει στο τέλος σε αγορές τύπου Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας.


Τελευταία νέα

Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί

Σύμφωνα με την Parisien, Κίλιαν Εμπαπέ και Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν από το...

Στην ίδια κατηγορία