Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Το πρώτο βραδινό ματς στην Τούμπα

Δημοφιλή

Από τις πιο σημαντικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στο πέρασμα των χρόνων στο γήπεδο της Τούμπας, ήταν όταν την άνοιξη του 1970 τοποθετήθηκαν προβολείς, γεγονός που έκτοτε επέτρεπε και τη διεξαγωγή βραδινών αγώνων.

Η 20η Μαΐου 1970 είναι μια σημαντική ημερομηνία για την ιστορία του γηπέδου του ΠΑΟΚ, αφού για πρώτη φορά η Τούμπα φιλοξένησε παιχνίδι υπό το φως των προβολέων.

Για τα εγκαίνια είχε προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν, που τότε κουβαλούσε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών της αμέσως προηγούμενης σεζόν είχε νικήσει τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου, ενώ είχε υπερισχύσει της αργεντίνικης Εστουντιάντες στους διπλούς τελικούς (3-0, 1-2) του διηπειρωτικού κυπέλλου.

Η ΒΡΟΧΗ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Η ώρα έναρξης του φιλικού είχε οριστεί για τις 20.45. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν βέβαιοι για τη μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων και, συνεπώς, για την εισπρακτική επιτυχία του αγώνα. Ο καιρός, όμως, τους χάλασε τα σχέδια, αφού μια δυνατή βροχή απέτρεψε πολύ κόσμο να κατευθυνθεί προς την Τούμπα. Και πάλι, βέβαια, τα εισιτήρια δεν ήταν λίγα, αφού είχαν διατεθεί 20.230, ενώ οι εισπράξεις ξεπέρασαν το ένα εκ. δρχ. (1.133.000 δρχ.).

Πριν τον αγώνα θα παιάνιζε η μουσική μπάντα της χωροφυλακής, ενώ στο ημίχρονο συγκροτήματα θα χόρευαν παραδοσιακούς χορούς. Τα εγκαίνια του ηλεκτροφωτισμού επρόκειτο να κάνει ο Κώστας Ασλανίδης, γενικός γραμματέας αθλητισμού του δικτατορικού καθεστώτος, αλλά τελικά στην Τούμπα βρέθηκε ο Γιώργος Βλαδίμηρος, αναπληρωτής γ. γ. αθλητισμού (μέχρι να πέσει το καθεστώς είχε προήχθη στη θέση του γενικού γραμματέα). Λίγες μέρες αργότερα άρχισαν οι συζητήσεις για την εγκατάσταση ή και βελτίωση του φωτισμού στα υπόλοιπα μεγάλα γήπεδα της χώρας.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, που έληξε χωρίς γκολ, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Χριστοδούλου, Παπαχριστούδης (31′ Κατικάρης), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης (53′ Δράμαλης), Μακρής (25′ Κοντογιώργος – 79′ Παπαχριστούδης), Τερζανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης (50′ Γιακουμής), Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης (53′ Λαρίδης).

Για τους φιλοξενούμενους είχαν παίξει οι Κουντιτσίνι, Γκροσέτι (46′ Τζιακομίνι), Μαλντέρα, Μαλατράζι, Τραπατόνι, Φόλι, Ρονιόνι, Σορμάνι, Κομπέν, Φοντάνα (37′ Μπέργκαμο) και Γκολίν.

Τελευταία νέα

Υποψήφιος για Μαρσέιγ!

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Μασσαλίας, ο Ιγκόρ Τούντορ είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Μαρσέιγ μετά την...

Στην ίδια κατηγορία