Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το πώς και τα γιατί της παραίτησης Μαλεζά

Δημοφιλή

Η παραίτηση του Στέλιου Μαλεζά από τη θέση του προπονητή της Κ-19, που έγινε γνωστή την περασμένη Τετάρτη, δεν αποτέλεσε ακριβώς «κεραυνό εν αιθρία», κάθε άλλο…

Το όνομα του Μαλεζά ήρθε πρώτο στο προσκήνιο μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία κι ο Κατερινιώτης προπονητής θεωρήθηκε εξαρχής ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Ουρουγουανό, που πλέον συνεχίζει στον πάγκο του Πανσερραϊκού. Στον ΠΑΟΚ, άλλωστε, έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια άτυπη παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι προπονητές ανεβαίνουν σταδιακά την κλίμακα στα τμήματα υποδομής μέχρι και τη δεύτερη ομάδα (ενίοτε και στην πρώτη, όπως συνέβη πριν σχεδόν τρία χρόνια, όταν ο Γκαρσία διαδέχτηκε τον Αμπέλ Φερέιρα).

Φυσικά, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι θα ανέβει επίπεδο, όταν προκύψει το κενό στα πιο πάνω… στρώματα. Από την άλλη, ο Μαλεζάς περίμενε -από τη στιγμή που είχε να παρουσιάσει και τη δουλειά του στην Κ-19 τα τρία προηγούμενα χρόνια-ότι θα τηρούνταν η… επετηρίδα κι ότι θα του δίνονταν η ευκαιρία-για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα-να δουλέψει σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ 2, αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟΚ Β΄.

Τελικά, επικράτησαν άλλα κριτήρια, το χρίσμα δόθηκε στον Αλέξανδρο Αλεξιάδη κι ο Μαλεζάς, θεωρώντας εαυτόν θιγμένο, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της Κ-19.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση είναι μια πράξη ευθύνης, αλλά και καθόλου εύκολη να την πάρει κανείς, ειδικά όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη σιγουριά, που προσφέρει συνολικά ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Ο Μαλεζάς, όμως, θεώρησε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος ν’ ακολουθήσει, έχοντας νωρίτερα σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

O 38χρονος τεχνικός είχε αναλάβει την ομάδα νέων το Νοέμβριο του 2020, όταν διαδέχτηκε τον Γκαρσία. Δύο μήνες νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστή, έχοντας προλάβει ενδιάμεσα να παρακολουθήσει τα μαθήματα προπονητικής για το πτυχίο ΟΥΕΦΑ Α΄ και Β΄.


Τελευταία νέα

Ο Τάισον είναι… έφηβος και το δείχνει

Ο Τάισον μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει αναγεννηθεί στον ΠΑΟΚ,...

Στην ίδια κατηγορία