Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το… παρελθόν του ΠΑΟΚ με τις ισοπαλίες

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο Teddy stadium για τον 2ο προκριματικό γύρο UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το 0-0 στην πρώτη αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ήταν η 21η ισοπαλία του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις 9 από αυτές να έχουν σημειωθεί σε αγώνες ομίλων και τις 12 σε νοκ άουτ αγώνες του Δικεφάλου.

Το πρώτο 0-0 της ευρωπαϊκής του ιστορίας ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου 1972, όταν στη Βιέννη αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ραπίντ και στην ρεβάνς της Τούμπας το 2-2 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα από την Αυστρία.

Το 1983-84, στις αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου για τον Β’ Γύρο του Κυπέλλου UEFA ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε λευκή ισοπαλία και στις δύο αναμετρήσεις του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι με το αξέχαστο 9-8 υπέρ των Γερμανών. Η πρώτη αναμέτρηση ήταν στην Τούμπα και η ρεβάνς στο Μόναχο.

Το 1990-91 επαναλήφθηκε το σκηνικό, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ισοπαλία 0-0 στη Σεβίλη και στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης να μένει πάλι η αναμέτρηση χωρίς γκολ και τελικά οι Ισπανοί να παίρνουν την πρόκριση με 4-3 στα πέναλτι.

“Διπλή” αναμέτρηση χωρίς να σημειωθούν γκολ υπήρξε και σε φάση ομίλων, αφού το 2020-21 στο Europa League και τα δύο παιχνίδια με την Γρανάδα έληξαν 0-0.

Το τελευταίο 0-0 του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση πριν το παιχνίδι με την Μπεϊτάρ ήταν στις 25 Νοεμβρίου 2021, στο Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ για 15η διαδοχική χρονιά ξεκινά τις υποχρεώσεις του μέσα στον Ιούλιο, ή νωρίς τον Αύγουστο. Η αφετηρία αυτής της “διαδικασίας” έγινε στις 30 Ιουλίου 2009 στο Βαλερέγκα – ΠΑΟΚ 1-2, όταν ο Δικέφαλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι νωρίτερα από τον Αύγουστο.

Από τότε και έπειτα μπαίνει κάθε χρονιά νωρίς στη διαδικασία πρόκρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις εννέα πρεμιέρες του να έχουν γίνει Ιούλιο και τις πέντε τον Αύγουστο. Αυτή είναι η 10η για τον μήνα Ιούλιο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συναντά την Μπεϊτάρ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού οι δύο αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί και την σεζόν 2000-01 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-1 (44’ Καμπς, 48’ Κοέν, 55’ Ναλιτζής – 39’ Χάμαρ) και στην ρεβάνς στο Ισραήλ η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με 3-3 (45’ Σιβίλια, 54’ Αμπουκασίς, 61’ Σιβίλια – 5’ Κατσαμπής, 43’ Ναλιτζής, 90’ Κωνσταντινίδης).

Μετά την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ουντινέζε, όπου προκρίθηκε στην παράταση του ματς της Τούμπας και στη συνέχεια για τον Γ’ Γύρο αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν, από την οποία αποκλείστηκε.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ήταν η πρώτη ομάδα από το Ισραήλ που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια βρήκε στο δρόμο του την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Champions League το 2004-05, όταν μηδενίστηκε στην αναμέτρηση της Τούμπας για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια υπήρξε η κόντρα με την Μπνέι Γεχούντα, την οποία κέρδισε και στις δύο αναμετρήσεις για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League το 2012-13. Τελευταία αντίπαλος του η Μακάμπι Χάιφα το 2013-14 στους ομίλους του Europa League, με νίκη 3-2 στην Τούμπα και ισοπαλία 0-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση τους».


Τελευταία νέα

Κερδίζει τον Αιολικό, εξασφαλίζεται και τυπικά

Σήμερα στις 16.00 ο ΠΑΟΚ Β΄ αντιμετωπίζει τον Αιολικό, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί...

Στην ίδια κατηγορία