Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το… παρελθόν του Άιντραχτ-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Deutsche Bank Park για την 5η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Άιντραχτ και το παράδοξο είναι πως η ομάδα της Φρανκφούρτης είναι η μόνη που έχει καταφέρει να κερδίσει τον Δικέφαλο στις αναμετρήσεις που έχει δώσει στη Γερμανία.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά ηττήθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία, στις 16 Σεπτεμβρίου 1981 με 2-0 από την Άιντραχτ και στη συνέχεια αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου, τη Σάλκε, τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και πάλι τη Σάλκε χωρίς να ηττηθεί σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια. Ο απολογισμός του είναι μια νίκη επί της Ντόρτμουντ και τρεις ισοπαλίες, δύο με τη Σάλκε και μια με την Μπάγερν Μονάχου, όπου έχασε την πρόκριση στα πέναλτι με 9-8.

O ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά στην ιστορία του την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, με την πρώτη να είναι για το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1981-82.

Τότε, είχε ηττηθεί με 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση που είχε γίνει στη Γερμανία και στη ρεβάνς είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με δύο γκολ του Γιώργου Κωστίκου στο 37ο και 61ο λεπτό. Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η γερμανική ομάδα επικράτησε με 5-4 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Άιντραχτ ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ από τη Γερμανία και στη συνέχεια βρήκε μπροστά του την Μπάγερν το 1983-84 με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι και σε αυτή την σειρά με τους Γερμανούς να παίρνουν το εισιτήριο με τελικό σκορ 9-8 στη διαδικασία.

Ακολούθησε η Στουτγκάρδη σε μονή αναμέτρηση ομίλων για το Europa League, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 στην Τούμπα.

Στη συνέχεια ήταν οι αναμετρήσεις με τη Σάλκε για τα προκριματικά του Champions League με ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία και ήττα με 3-2 στη Θεσσαλονίκη.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν ο επόμενος αντίπαλος για τους ομίλους του Europa League με ισοπαλία των δύο ομάδων στην Τούμπα και νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 στο Ντόρτμουντ.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε απέναντι σε γερμανική ομάδα ήταν το 2016-17, όταν για τους “32” του Europa League αντιμετώπισε τη Σάλκε από την οποία ηττήθηκε με 3-0 στην Τούμπα και η αναμέτρηση στη Γερμανία ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει συνολικά πέντε ομάδες από τη Γερμανία και μετρά συνολικά 12 αναμετρήσεις με απολογισμό τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Οι τρεις ισοπαλίες είναι με σκορ 1-1, ενώ υπάρχουν και δύο με 0-0. Οι δύο από τις νίκες του ΠΑΟΚ είναι χωρίς να δεχθεί τέρμα (1-0 και 2-0), ενώ στην στις 5 Οκτωβρίου 2023 επικράτησε με 2-1 της Άιντραχτ.

Ο Δικέφαλος έχει σκοράρει στα οκτώ από τα 12 συνολικά παιχνίδια. Το συνολικό σκορ είναι στο 11-14.


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία