Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Το παρελθόν των Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους πράσινους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το paokfc.gr:

«Αυτή θα είναι η 76η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει 10 νίκες, 18 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ 47 φορές έχει επικρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Δικέφαλος στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Παναθηναϊκού έχει πάρει μια νίκη, μια ισοπαλία πρόκρισης για το Κύπελλο Ελλάδος και μια ακόμη ισοπαλία για τα Play Offs του πρωταθλήματος.

Στις 10 τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ επικράτησε τρεις φορές, τρία ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και τέσσερις φορές επικράτησε ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ έχει ποικιλία στα σκορ νίκης του με πέντε διαφορετικά και το 1-0 με το 2-0 να έχουν από δύο εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει 12 νίκες με 2-0, ενώ το πιο συχνό σκορ μεταξύ τους είναι η ισοπαλία 0-0 που έχει παρουσιαστεί οκτώ φορές. Η τελευταία τους λευκή ισοπαλία ήταν στις 13 Ιουνίου 2020 για τα Play Offs του πρωταθλήματος.

9 γκολ έχει σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.

20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.

Τρεις ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης».


Τελευταία νέα

O Τάισον έδωσε το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς

Η συνήθεια, που έγινε λατρεία! Μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν μπροστά από...

Στην ίδια κατηγορία