Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με Τάισον και Μουργκ

Δημοφιλή

Όπως αποκάλυψε η FORZA πριν από δέκα ημέρες, οι συνομιλίες με τον Τάισον και τον Μουργκ είχαν προχωρήσει και με τους δύο παίκτες η ΠΑΕ είχε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία, η οποία δεν είχε κλείσει λόγω του αιφνίδιου ταξιδιού στη Ρωσία της Μαρίας Γκοντσάροβα, η οποία χειρίζεται τα θέματα που άπτονται του οικονομικού, όταν οι υποθέσεις φύγουν από τη διοίκηση.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα οι συζητήσεις προχώρησαν και με τους δύο ποδοσφαιριστές και την Παρασκευή οριστικοποιήθηκαν οι συμφωνίες, που κρατούν δύο από τους πολυτιμότερους παίκτες του φετινού ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τάισον συμφώνησε για συμβόλαιο ενός χρόνου, μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και ο Μούργκ για διετές με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη…

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΙΣΟΝ

Ο Τάισον ξανάνιωσε στη Θεσσαλονίκη όπου έκλεισε ένα χρόνο, με εντυπωσιακά νούμερα. Σ΄ αυτούς τους 12 μήνες ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει 50 συμμετοχές με 6 γκολ και 14 ασίστ, δείχνοντας ότι παραμένει “καυτός”, παρότι μόλις πριν 20 μέρες έκλεισε τα 36 του χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή ο Τάισον κατέστησε σαφές ότι θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και μετά το καλοκαίρι γιατί εδώ βρήκε το περιβάλλον και την ομάδα που τον κάνουν ευτυχισμένο και μάλιστα στις πρώτες συζητήσεις τόνισε ότι θα ήθελε ένα συμβόλαιο για δύο χρόνια, θεωρώντας ότι μέχρι τα 38 του θα μπορεί να παίζει σ΄ αυτό το επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να υπογράψουν για δύο χρόνια και η πρόταση που του έκανε ήταν διπλή. Είναι μονοετές συμβόλαιο με αποδοχές σχεδόν αυτές που έχει και τώρα (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ) ή ένα διετές συμβόλαιο με κατά μέσο όρο λιγότερα χρήματα.

Ο Τάισον πήρε την… πρόκληση και συμφώνησε να υπογράψουν για ένα χρόνο, θεωρώντας πως το καλοκαίρι του 2025, παρότι θα είναι 37 ετών, θα έχει πείσει τον ΠΑΟΚ να του δώσει άλλο ένα καλό συμβόλαιο!

Για τον Βραζιλιάνο ήταν εξαρχής θετική η εισήγηση του Λουτσέσκου, που έχει εκτιμήσει την προσπάθειά του, τον ρόλο που έχει στα αποδυτήρια και την μεγάλη προσαρμοστικότητα στα πλάνα του, απόρροια φυσικά της μεγάλης εμπειρίας του…

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΓΚ

Πέρσι τέτοια το ενδεχόμενο ανανέωσης του Μουργκ φάνταζε απίθανο, ωστόσο ο Αυστριακός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, να εξελιχτεί σε έναν από τους κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ, που λατρεύει ο προπονητής του και θα παραμείνει στην Τούμπα για άλλα δύο χρόνια.

Η πλευρά του Μουργκ ζήτησε αρχικά μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το σημερινό συμβόλαιο, αλλά στην πορεία των συζητήσεων, και αντιλαμβανόμενος ότι θα συνεχίσει να έχει έναν σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων, κατέβηκε αισθητά και αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ, που του προσφέρει κάτι παραπάνω από 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν απέχει πάρα πολύ από τις μέχρι τώρα αποδοχές του.

Στο συμβόλαιο του Μουργκ προβλέπεται ότι θα ανανεωθεί αυτόματα για έναν ακόμη χρόνο μέχρι το 2027, εφόσον στη δεύτερη σεζόν ξεπεράσει έναν αριθμό συμμετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ολλανδός στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Super League, με τον  Ολλανδό, Λίντχαουτ Αλάρντ να...

Στην ίδια κατηγορία