Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το ντέρμπι της Τούμπας κι η ρεβάνς κυπέλλου

Δημοφιλή

Λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ, η FORZA δίνει το λόγο σε τρεις ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που σχολιάζουν τη μέχρι τώρα διαμορφωθείσα κατάσταση, όπως και το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Καταθέτουν επίσης και την άποψή τους για τη ρεβάνς κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

«ΕΙΝΑΙ…ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ»

Του Γιάννη Ψαρρά

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δικαιούταν να πετύχει περισσότερα γκολ και έπρεπε να είχε «κλειδώσει» από νωρίς το τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα άλλο παιχνίδι και, πάλι καλά, που δεν λειτούργησε ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου και δεν τιμώρησε τον ΠΑΟΚ, μια κι ο Απόλλων θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το σκορ. Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αν και απέχει αρκετά από την κορυφή. Είναι όμως υποχρεωμένος να παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που κι ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάζει κάποια ομάδα-φόβητρο για τους αντιπάλους της και, πιθανώς, να έχει κι αυτός απώλειες. Είμαι της γνώμης ότι ακόμη το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί οριστικά.

Ο ΠΑΟΚ είναι «καταδικασμένος» να διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια που δίνει. Εάν υπήρχε πρωτάθλημα στο… τάβλι, θα έπρεπε κι εκεί να κερδίσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι που ακολουθεί στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που είναι κι αυτός μια μεγάλη ομάδα. Αυτό το λέω ακούγοντας κάποιος να λένε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει από τώρα να ρίξει όλη του την προσοχή στη ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ, που ακολουθεί αμέσως μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού.

Είναι καλό για το πρωτάθλημα ότι βλέπουμε μη παραδοσιακές δυνάμεις, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, να βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό ομάδες από την περιφέρεια να εμφανίζονται ανταγωνιστικές. Θα χαιρόμουν να έβλεπα κι άλλες ομάδες από την περιφέρεια να είναι ισχυρές αγωνιστικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημά μας θα γίνονταν πιο δυνατό και θ’ αποκτούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλο το φίλαθλο κόσμο της χώρας.

«ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ»

Του Στάθη Σταθόπουλου

Είμαι από τους προπονητές που λένε ότι, όταν το πρώτο ματς κυπέλλου λήγει 0-0, αυτός που είναι ευνοημένος είναι περισσότερο ο γηπεδούχος παρά ο φιλοξενούμενος. Κι αυτό, με δεδομένη την… πρωτοτυπία της ΕΠΟ να διατηρήσει στην προκήρυξή της για τη διοργάνωση του κυπέλλου το εκτός έδρας γκολ… Αρα, λοιπόν, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα κατέβει στη ρεβάνς του Ολυμπιακού σταδίου με πολλές ελπίδες για να πάρει την πρόκριση. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ σοβαρό κίνητρο για την επιτυχία, μια και όποια προκριθεί, θα συνεχίσει να ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου της κυπελλούχου. Η τρέχουσα συγκυρία, πάντως, γέρνει την πλάστιγγα στα προγνωστικά υπέρ του ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, βάσει των απουσιών, αλλά και της συνολικής κατάστασης, που βρίσκεται η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, βέβαια, έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα μπροστά της, με παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις, αφού πλησιάζουν και τα διπλά παιχνίδια με τη Μίντιλαντ για το Κόνφερενς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει κι η κατάλληλη διαχείριση του ρόστερ.

Βλέπουμε ότι γίνεται μεγάλη μάχη στο πρωτάθλημα μεταξύ ομάδων, που διεκδικούν να μπουν στην πρώτη εξάδα και να συμμετάσχουν στα πλέι οφ, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θεωρώντας ότι ο ΠΑΟΚ, που έχει και περισσότερους βαθμούς, μαζί εννοείται με τον Ολυμπιακό, θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ, από την 3η θέση και κάτω η κατάσταση είναι ρευστή, μια και οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μικρές. Υπάρχουν ομάδες, όπως είναι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Αρης αποδείχτηκε αποτελεσματικός στα τελευταία του παιχνίδια και, ας μην ξεχνάμε ότι εντός των αγωνιστικών χώρων έχει πάρει περισσότερα απ΄ όσα δείχνει η βαθμολογική του θέση. Κι ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα, αν δεν είχε τα «στραβοπατήματά» του.

“ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ”

Του Τάσου Τασιόπουλου

Το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται καθαρά για ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο, αν το περιορίσουμε στο στενό χώρο του ποδοσφαίρου, θα είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος. Κάποιοι άνθρωποι, φορώντας την ετικέτα του οπαδού, βγάζουν προς τα έξω τις παθογένειες που τους χαρακτηρίζουν. Το πρόβλημα της έξαρσης της βίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία, το βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητα μας και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο αποτελεσματικό.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει διαφορά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, παρά το γεγονός ότι δεν βγάζει στο γήπεδο κάποια ιδιαίτερη ποιότητα σαν ομάδα, εξασφαλίζοντας τις νίκες χάρη σε κάποιες μονάδες που διαθέτει. Κι αν στα πρόσφατα ντέρμπι, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο ΠΑΟΚ ήταν λόγο πιο δυνατοί αγωνιστικά, θα μπορούσαν να τον είχαν νικήσει στις έδρες τους. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός απέφυγε τις ήττες στα συγκεκριμένα παιχνίδια, όχι γιατί ήταν ο ίδιος καλός, αλλά γιατί οι αντίπαλοι του δεν βρέθηκαν στην κατάλληλη κατάσταση για να τον κερδίσουν.

Οσον αφορά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν είδαμε κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις. Κι η αλήθεια είναι ότι εδώ στην Ελλάδα οι ομάδες δεν προετοιμάζονται από νωρίς, ώστε να είναι έτοιμες να κινηθούν όταν έρθει η ώρα για τις μεταγραφές του χειμώνα.

Αναφορικά με τη ρεβάνς κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αναμφίβολα τα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων ομάδων έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Η ΑΕΚ, βέβαια, τελευταία βγάζει μια προβληματική εικόνα, δείχνοντας ότι δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πάντως, δεν αποκλείω να δείξει κάτι πολύ καλύτερο στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, που κρίνει κάτι σημαντικό, όπως είναι μια πρόκριση στα ημιτελικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τρομερή αποθέωση από τον προπονητή της Μπριζ στην Τούμπα

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας,...

Στην ίδια κατηγορία