Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

To νέο γήπεδο της Κλαμπ Μπριζ, που κόβει την ανάσα!

Δημοφιλή

Λεφτά, λεφτά, λεφτά. Ίσως γίνεται κουραστική μία τόσο σχολαστική αναφορά στα οικονομικά της Μπριζ. Ωστόσο, η εταιρική λειτουργία, οι συνεχόμενες χρονιές κερδοφορίας είναι αυτές που της επιτρέπουν να εξελίσσεται και να πλησιάζει στην αυτάρκεια.

Παρότι το «Γιαν Μπρεϊντέλ» χτίστηκε το 1975 και δεν είναι ένα παλιό γήπεδο, οι Φλαμανδοί εξετάζουν από το 2007 την ανέγερση ενός νέου γηπέδου, που θα απογειώσει την δυναμική του συλλόγου. Μόνο που έλειπε κάτι πολύ βασικό: οι πόροι.

Μετά από πολλά χρόνια απραξίας, από το 2019 και η Μπριζ έβαλε και πάλι μπροστά το μεγαλόπνοο πλάνο, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ, πολύ απλά διότι τώρα πια μπορεί να αυτοχρηματοδοτήσει το έργο, χωρίς βέβαια να αποκλείει και κάθε είδους επενδυτική οικονομική βοήθεια για το χτίσιμο του.

Μετά από πολύ ψάξιμο, η λύση που επιλέχθηκε είναι η ανέγερση ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου 40.116 θέσεων στην έκταση που υπάρχει το «Γιάν Μπρεϊντέλ», το οποίο εν συνεχεία θα κατεδαφιστεί για να γίνει ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής (Olympia park) για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Μετά από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που «κολλούσαν» σε περιβαλλοντολογικές άδειες και ενστάσεις από οικολογικές οργανώσεις, οι Φλαμανδοί είναι ένα βήμα από την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ενός γηπέδου, που όμοιο του δεν υπάρχει στο Βέλγιο.

Με συρόμενη οροφή, τέσσερις τεράστιες οθόνες LED που θα κρέμονται πάνω της, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτικές ανέσεις, τεράστιους εμπορικούς χώρους και ότι τελευταίο υπάρχει σε ότι αφορά την ηχητική, την αισθητική και αφορά την ύψιστη γηπεδική εμπειρία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τη γλύτωσε για Λαμία ο ΠΑΟΚ

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας είχε καλέσει σε απολογία τον ΠΑΟΚ, με αφορμή τον πρόσφατο εκτός έδρας αγώνα...

Στην ίδια κατηγορία