Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το μόνο που κατάφεραν με το εξώδικο είναι να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Eίναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός την περασμένη Πέμπτη, με το εξώδικο που έστειλε στον Λουτσέσκου.

Δε θα σταθώ στο περιεχόμενο, πως μπορείς να πάρεις στα σοβαρά ένα εξώδικο, που ζητάει από τον Λουτσέσκου να κάνει δήλωση για τον τελικό του 2021, την εποχή που ο Λουτσέσκου ήταν στην Αλ Χιλάλ και προπονητής του ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Ολυμπιακό ο Πάμπλο Γκαρσία;

Εκαναν λάθος, θα πει κανείς, ένα τέτοιο λάθος, δείχνει μάλλον και την σύγχυση.

Είναι πραγματικά περίεργο να πιστεύει κανείς ότι ένα τέτοιο εξώδικο μπορεί να έχει οποιοδήποτε στόχο και αποτέλεσμα, πέραν της εσωτερικής κατανάλωσης. Ίσως και να εστάλη γι΄ αυτόν τον λόγο.

Πολλές φορές αυτά είναι επιλογές για να αντιμετωπίσεις την εσωστρέφεια, αλλά ας μην προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό των ανθρώπων που αποφασίζουν στον Παναθηναϊκό, ούτε και να μπλεχτούμε στα εσωτερικά του.

Τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, στα δικά μου μάτια, είναι ένα δείγμα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις για να πάρει το πρωτάθλημα και μάλιστα το έχει καταλάβει κι ο ίδιος.

(Λέω τρεις, γιατί το θεωρώ κωμικό, να πιστεύει κανείς ότι μια ομάδα που έκανε διψήφιο αριθμό μεταγραφών τον Ιανουάριο, είναι ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα!)

Ο πρωταθλητισμός είναι μια δύσκολη υπόθεση, και πέρα από πολλή ποιότητα, απαιτεί να έχει προηγηθεί πολύ καλή και μεθοδική δουλειά, πολύ καλή καθημερινή διαχείριση των καταστάσεων και των προσώπων, υψηλό βαθμό συσπείρωσης στο εσωτερικό και στο περιβάλλον της ομάδας, συγκέντρωση κοντά στο 100%.

Ο Παναθηναϊκός τα μισά απ΄ αυτά προφανώς δεν τα έχει και προφανώς αποτέλεσμα αυτού, είναι ο εκνευρισμός που βγάζει και με το εξώδικο. Λίγες μέρες μετά από μια καθαρή ήττα σε ένα ντέρμπι, στο οποίο συμπτωματικά δεν είχε ούτε ένα από τα συνηθισμένα… ανθρώπινα λάθη του διαιτητή εις βάρος του.

Ο Παναθηναϊκός φανέρωσε τον εκνευρισμό του, μαρτύρησε την αδυναμία του, έδειξε πως δεν έχει αυτοπεποίθηση και μ΄ αυτή του την κίνηση, το μόνο που κατάφερε είναι να τονώσει την αυτοπεποίθηση του ΠΑΟΚ!

Έκανα αυτή την εισαγωγή για να επισημάνω ότι όλη αυτή η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ποιοι είναι φτιαγμένοι για να πάρουν το πρωτάθλημα και ποιοι περιμένουν να τους πέσει στα χέρια.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε και έκλεισε γρήγορα αυτή την ιστορία, τον βοήθησε κι ο Παναθηναϊκός που ανταπάντησε ότι “όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ”. Γι΄ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Ο ΠΑΟΚ δε συνέχισε την κόντρα. Μια ομάδα με υψηλό βαθμό συσπείρωσης, μια ομάδα που έχει δουλέψει πολύ, που έχει πείσει όλη τη χώρα ότι είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική ομάδα, μια ποδοσφαιρική λερναία Ύδρα, δεν έχει λόγο ούτε να χάνει τη συγκέντρωσή της (σ΄ αυτό το σημείο, είναι μοιραίο λάθος), αλλά ούτε και να ανοίγει κόντρες.

Δεν το έκανε σε άλλες στιγμές, που είχε λόγους να το κάνει, επέλεξε αυτή την πολιτική.

Και στο τέλος, μάλλον θα είναι η πολιτική που θα τον δικαιώσει, όταν η μάχη του τίτλου θα γίνει μια υπόθεση για δύο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι ετοιμασίες για τη νέα σεζόν κι η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε (για την τιμή των όπλων) στα πλέι οφς, όμως η προσοχή της διοίκησης είναι στραμμένη στο...

Στην ίδια κατηγορία