Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το μέλλον του Αλι Σαμάτα στην Τούμπα

Δημοφιλή

Συνέβησαν πάρα πολλά την περασμένη Τετάρτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά πολλοί έμειναν στο τελευταίο χαμένο πέναλτι του Αλι Σαμάτα, ο οποίος, εδώ και καιρό, σχολιάζονταν για τις εμφανίσεις του. Κι όχι ευμενώς…

Πριν καταλήξουν στον Αλι Σαμάτα το περασμένο καλοκαίρι, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν εξετάσει κι άλλες λύσεις για τη θέση του βασικού φορ. Οι πιο βασικές ήταν του Μανόλο Γκαμπιαντίνι και του Εμπαγέ Ντιάν.

Ο Γκαμπιαντίνι άφησε πίσω του τη Γένοβα και τη Σαμπντόρια και πλέον δηλώνει κάτοικος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχοντας δεσμευτεί με τριετές συμβόλαιο με την Αλ Νασρ. Οσο για τον Ντιάν μετά το τέλος της θητείας του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με τη φανέλα της Καραγκιουμρούκ (συμπαίκτης με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ), συμφώνησε για δύο χρόνια με την Αλ Καντισίγια, ομάδα Β΄ κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο χρόνος περνούσε, πλησίαζε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν εναντίον της Μπεϊτάρ για το β΄ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ κι ο ΠΑΟΚ δεν είχε το βασικό φορ στο ρόστερ του, έστω κι αν Μπράντον Τόμας είχε ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με το Δικέφαλο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Τελικά, στις 17 Ιουλίου (δέκα ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς), ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Αλι Σαμάτα (ο Τανζανός είχε υπογράψει συμβόλαιο δύο συν ενός χρόνου). Ο Αφρικανός είχε περάσει τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Βέλγιο, όντας δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ σε Αντβέρπ και Γκενκ αντίστοιχα, χωρίς σε καμία από τις δύο σεζόν να έχει τελειώσει με διψήφιο αριθμό γκολ.

Ο 31χρονος επιθετικός δεν… ενθουσίασε με τις πρώτες του εμφανίσεις, ωστόσο όλοι στον ΠΑΟΚ ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν πίστωση χρόνου, μια και δεν είχε συμμετοχή στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Κι όταν τον περασμένο Νοέμβριο σκόραρε σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια (τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς με την Αμπερντίν έκανε το 2-1 και κόντρα στον Παναιτωλικό είχε πετύχει το 1-1 στο 26΄ του παιχνιδιού), πολλοί πίστεψαν ότι είχε «πάρει μπρος». Ηταν το χρονικό διάστημα, που κι ο Λουτσέσκου παραδέχονταν σε δηλώσεις του τις υψηλές απαιτήσεις του από τους φορ της ομάδας, σε φάση επίθεσης, αλλά και άμυνας: «Ναι, είναι αλήθεια. Ζητάω πολλά. Να επιστρέφουν, να κλείνουν χώρους και να δίνουν πίσω συνοχή, όπως και στην επίθεση, να υποστηρίζουν την πρώτη πάσα και την ανάπτυξη, είτε η μπάλα έρχεται από τα πλάι, είτε από το κέντρο».

Στο πρώτο παιχνίδι του 2024, με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, ο Σαμάτα θα έπαιζε για τελευταία φορά πριν ενσωματωθεί με την αποστολή της εθνικής Τανζανίας για το κύπελλο Εθνών Αφρικής. Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Σχεδόν ένα μήνα μετά επανεμφανίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο Περιστέρι μπήκε αλλαγή και πιστώθηκε μια ασίστ, αλλά μέχρι εκεί. Στα ντέρμπι, που ακολούθησαν, δεν φάνηκε καθόλου, στο ματς με τον Ολυμπιακό αποχώρησε κάτω από αποδοκιμασίες, τις οποίες φυσικά και αντιλήφθηκε. Μέχρι που φθάσαμε την περασμένη Τετάρτη στην κορύφωση του «δράματος», όταν ο Λουτσέσκου υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να δηλώσει ως τελευταίο εκτελεστή πέναλτι τον-υποτίθεται-βασικό φορ της ομάδας του. Ο Σαμάτα, βέβαια, έχοντας χάσει εντελώς την αυτοπεποίθησή του, αποδείχθηκε ανήμπορος να δώσει στην μπάλα έστω πορεία προς την εστία του Ντραγκόφσκι.

Μετά το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Σαμάτα άρχισε ν’ αγχώνεται για τα γκολ, που… δεν έρχονταν. Από ένα σημείο και μετά, αφουγκραζόμενος και το τι συνέβαινε γύρω του, επηρεάστηκε πολύ ψυχολογικά, σε βαθμό να λυγίσει. Τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα; Ο Αφρικανός έχει τη στήριξη όλων στον ΠΑΟΚ, μένει όμως κι ο ίδιος να προσπαθήσει να γυρίσει το σε βάρος του κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία