Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η κυβέρνηση έμπλεξε το ποδόσφαιρο με πρώτο θύμα τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Σε μεγάλες και πολύ σύνθετες περιπέτειες κατάφερε να βάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο η κυβέρνηση με την περιβόητη απόφαση επιβολής ποινών μέσα από ένα όργανο όπως η ΔΕΑΒ που δεν έχει σχέση με τις ποδοσφαιρικές Αρχές. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που (όπως αναμένονταν) τιμωρήθηκε με μία τέτοια ποινή έδρας κάτι που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις…

Το γεγονός ήταν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η ενέργεια ενός και μόνο οπαδού να ανάψει κροτίδες που έπεσαν στην κερκίδα. Ένας και μόνο ξέφυγε και έκανε λάθος σε ντέρμπι που δεν έγινε τίποτα παρά το αρνητικό αποτέλεσμα και παρολ’ αυτά κινητοποιήθηκε το κράτος για να φανεί ότι… έχουμε αποτελεσματικούς νόμους.

Πώς; Είναι δυνατόν να καλείται ο ΠΑΟΚ από το Δικαιοδοτικό Όργανο της Λίγκας και να τιμωρείται με πέντε χιλιάδες ευρώ, άρα να γίνεται αποδεκτό ότι δεν είχαμε σημαντικά γεγονότα, αλλά από την άλλη για την ίδια (όποια ποινή) να επιβάλλεται και δεύτερη τιμωρία; Που ακριβώς προκύπτει τέτοιο ανάλογο προηγούμενο από Επιτροπή που ούτε καν καλεί για απολογία και μπορεί σε κάποια περίπτωση να επιβάλει ποινή και αυτή να προστεθεί σε άλλη τιμωρία έδρας;

Γιατί όλα αυτά; Μα για τις περίφημες εντυπώσεις στις οποίες πάντα ποντάρει η κυβέρνηση για να δείξει ότι κάτι κάνει και… προσπαθεί. Κάπως έτσι ο Βρούτσης αναβάθμισε τη ΔΕΑΒ με μερικούς δικηγόρους, όπως δηλαδή κάποτε ο Αυγενάκης έδωσε… ρόλο στην ΕΕΑ. Στόχος: Η παρέμβαση, η… πολιτική γενικώς σε ξένα χωράφια. Αλήθεια είναι ότι οι ΠΑΕ ολιγώρησαν, δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και τώρα… τρέχουν. Τρέχουν να αποδείξουν το άδικο και ίσως το παράτυπο του πράγματος, αφού ήδη έχουμε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας μια και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν έγινε τίποτα σπουδαίο και η ποινή είναι η πιο βαριά, στέλνοντας εντελώς λάθος μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Η ΔΕΑΒ

Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη κυβέρνηση μετά τα ατιμώρητα γεγονότα στο Ρέντη αναφέρει: «Σε περιπτώσεις ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου ή των αποδυτηρίων ή σε κερκίδα αθλητικής εγκατάστασης πριν από την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά από τη λήξη αθλητικής εκδήλωσης, αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνου και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης, στο αθλητικό σωματείο, το Τ.Α.Α. ή την Α.Α.Ε. που αγωνίζεται ως γηπεδούχος, επιβάλλεται η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε διοργάνωση». Έτσι… γενικά και αφηρημένα χωρίς τις απαραίτητες συγκεκριμενοποιήσεις. Προσέξτε στο τέλος: «Σε οποιαδήποτε διοργάνωση!»

Η ΔΕΑΒ για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός όπου η Αστυνομία στην έκθεσή της αναφέρεται ξεκάθαρα σε κροτίδες που πυροδοτήθηκαν εντός κερκίδας, αναφέρει: «…λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League. Και όλα αυτά από έναν ανεκπαίδευτο παρατηρητή (του χρόνου θα τους κάνουν σεμινάρια) ο οποίος εμφανίζονταν στο διαδίκτυο να αυτοπροσδιορίζεται ως φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού!

Ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε σχετικά: «Και προφανώς ο κ.Βρούτσης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι στους οποίους έδωσε υπερεξουσίες, είναι οι ίδιοι οπαδοί ομάδων, όπως ο Αριστείδης Μπέκος που ήταν ο παρατηρητής ΔΕΑΒ στον εν λόγω αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και μια απλή βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να αντιληφθεί και ο κάθε αδαής, γιατί εξαντλεί το περιθώριο εξουσίας του εναντίον του ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να κάνει κινήσεις στα διοικητικά δικαστήρια και εκεί να βρει τον τρόπο για άμεσα αποτελέσματα μια και η καθυστέρηση σε αυτά τα δικαστήρια είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλες. Σε κάθε περίπτωση μία νέα νομική μάχη ξεκίνησε έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να μην κληθεί αδίκως να παίξει κεκλεισμένων των θυρών το πρώτο ματς των πλέι οφ.

Η UEFA ΑΝΤΙΔΡΑ

Πώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει τέτοιες ποινές παραβιάζονται ξεκάθαρα και κατάφορα το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο, μόνο αυτοί γνωρίζουν…

Κάπως έτσι και μετά από όλες τις εξελίξεις εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναμένεται στην Αθήνα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την έδρα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο συγκεκριμένος θα επιδιώξει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλει να καταλάβει πως δεν παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο.

Γίνεται κατανοητό ότι το όλο θέμα μόλις άνοιξε και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε νέες περιπέτειες που οφείλονται ξεκάθαρα σε μια επιπόλαιη κίνηση που έγινε μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις που «χρειάζονται» για την κοινή γνώμη.

Αλήθεια είναι ότι οι ΠΑΕ -αρχικά- δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση, δεν αντέδρασαν άμεσα, αλλά από εδώ και πέρα όλοι καταλαβαίνουν τους σοβαρούς κινδύνους που προκύπτουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τέλος από τη Νότιγχαμ ο Κλάτενμπεργκ

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα διαιτησίας που είχε στην...

Στην ίδια κατηγορία