Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το γύρισε και πέρασε από τα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Το πρώτο της διπλό, και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ, με τις «ασπρόμαυρες» να επικρατούν με 84-90 του ΠΑΣ στα Γιάννινα, για την τρίτη αγωνιστική της Α1.

Μάλιστα, οι παίκτριες του Δικεφάλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με δέκα πόντους, στα μέσα της τρίτης περιόδου (56-46), ωστόσο κατάφεραν να φέρουν τούμπα την κατάσταση και να επικρατήσουν .

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχες μπορεί να ξεκίνησαν με 5-0 σερί, ωστόσο ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του 0-8 σερί, παίρνοντας προβάδισμα με τις δύο βολές της Θεοδώρου, 5-8. Με Θεοδώρου και Ουίλιαμς να ηγούνται επιθετικά, ο ΠΑΟΚ κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας την ομάδα των Ιωαννίνων, 9-15, και χάρη σε τρίποντο της Κολλάτου αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά του, 9-18. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και με 11-0 σερί πήραν το προβάδισμα, 20-18, με την Κατσαμούρη να ισοφαρίζει σε 20-20, τελικό σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την Ουίλιαμς «φορτωμένη» με φάουλ, ο Άγγελίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στην Κατσαμούρη. Έτσι, ο Δικέφαλος βρήκε τους πρώτους του πόντους στο δεκάλεπτο στο πρόσωπο της Ελληνίδας σέντερ, με τις γηπεδούχες ωστόσο να εκμεταλλεύονται τις δικές τους στιγμές, 29-28. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ καθόλη την διάρκεια του δεκάλεπτο, με τη μία ομάδα να διαδέχεται την άλλη στο σκοράρισμα. Η Μπριγκς έκανε το 42-40 για τον ΠΑΣ, με την βολή της Κολλάτου να διαμορφώνει το τελικό σκορ του ημιχρόνου, 42-41.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφάνισε δύο πρόσωπα στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην αρχή δεν πάτησε καλά στο παρκέ, επιτρέποντας στον ΠΑΣ να πάρει μάλιστα και διψήφιο προβάδισμα στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά, 56-46. Η Ουίλσον με πέντε δικούς της πόντους μείωσε την διαφορά για τον ΠΑΟΚ, 56-51, ενώ στη συνέχεια Ουίλσον και Καρλάφτη με δικά τους τρίποντα έφεραν την διαφορά στον πόντο, 60-59. Με τα γκαρντ του ΠΑΟΚ σε καλή κατάσταση, ο Δικέφαλος πήρε και πάλι το προβάδισμα, χάρη σε καλάθια των Κολλάτου, Ουίλσον και Κιλαζίδου, 62-67, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, μπορεί ο ΠΑΣ να μπήκε δυνατά με σερί 4-0, φέρνοντας την διαφορά στον πόντο, 66-67, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Ουίλσον, η οποία με πέντε δικούς της πόντους αύξησε και πάλι την διαφορά, 66-72. Το παιχνίδι συνέχισε να κινείται σε ψηλό επιθετικό τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις συνθήκες του. Ο Δικέφαλος, αν και έχασε την Ουίλιαμς με πέντε φάουλ, ενώ παράλληλα είχε να διαχειριστεί και κάποιες… περίεργες αποφάσεις, κρατούσε την διαφορά την οποία επέκτεινε βγάζοντας ψυχή. Με… δήμιο του ΠΑΣ την Καρλάφτη, ο ΠΑΟΚ ένα λεπτό πριν το τέλος πήρε διψήφια διαφορά, 79-90. Με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει… ριζικά, ο Δικέφαλος έφυγε με το… διπλό από τα Γιάννενα με 84-90.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, απέναντι στην Δάφνη Αγ. Δημητρίου εντός έδρας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ84-90

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-41, 62-67, 84-90

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 5, Κιολεόγλου, Θεοδώρου 5(1), Στεφανάκη, Κατσαμούρη 8, Μινοβγίδου, Ουίλιαμς 12, Τζετ-Ουίλσον 24(5), Καρλάφτη 21(4), Κολλάτου 15(2).


Τελευταία νέα

Στην αναμονή για Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία