Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το φοβερό φινάλε του Ατλέτικο-Λεβερκούζεν (video)

Δημοφιλή

Απίστευτα πράγματα έγιναν χθες (26/10) το βράδυ στο Wanda Metropolitano, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να γνωρίζει τον αποκλεισμό από το Champions League, έπειτα από τριπλή ασύλληπτη ευκαιρία να κλέψει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Οι «ροχιμπλάνκος» υποδέχθηκαν χθες την Μπάγερ Λεβερκούζεν, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τους έδινε ελπίδες για πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έπαιξε αρκετά ανοιχτά, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ από το 9ο λεπτό με γκολ του Ντιαμπί, που «πάγωσε» τις εξέδρες στο Μετροπολιτάνο. Το ματς ήρθε στα ίσα λίγο αργότερα με τον Γιανίκ Καράσκο, έπειτα από ομαδική ενέργεια του γηπεδούχων.

Η χαρά δεν κράτησε πολύ για την Ατλέτικο, η οποία βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ στο 29ο λεπτό, με τον Χάντσον Οντόι να χρίζεται σκόρερ για τους Γερμανούς για το 1-2 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος τους αγώνα ο Σιμεόνε πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο τον Ντε Πόλ, ο οποίος στο 49′ σκόραρε και έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσα.

Η Ατλέτικο είχε αρκετό χρόνο για να πετύχει ένα τρίτο τέρμα και να πάρει τη νίκη, ωστόσο υπήρξαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η πίεση των «ροχιμπλάνος» να ανέβει στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Όσα εκτυλίχθηκαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης είναι ασύλληπτα! Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του ματς, ωστόσο ο διαιτητής στο VAR «φώναξε» τον ρέφερι να δει την τελευταία φάση του ματς.

Έτσι, λοιπόν, ο Τουρπέν πήγε να δει τι έγινε στα τελευταία λεπτά, εκεί όπου υπήρχε διπλό «χέρι», με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχίζεται και τον Γάλλο ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των Ισπανών. Την ευθύνη ανέλαβε ο Καράσκο, αλλά είδε τον Χραντέσκι να αποκρούει το χτύπημά του, ο Σαούλ πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (!) με κεφαλιά και ο επερχόμενος Μαντάβα σούταρε πάνω στον Καράσκο και η μπάλα πέρασε άουτ.

Έτσι, δραματικά η ομάδα του Σιμεόνε αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League και συγκεκριμένα έγινε η τρίτη ομάδα από την Ισπανία που γνωρίζει αποκλεισμό στη φετινή διοργάνωση, μιας και νωρίτερα είχαν χάσει το «εισιτήριο» η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Μάλιστα, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα τρεις ομάδες της La Liga μένουν εκτός νοκ άουτ στο Champions League!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Μολίνα, Χιμένες (87′ Φέλιξ), Ερμόσο (46′ Σαούλ), Ρεϊνίλντο, Κορέα (46′ Ντε Πολ), Κοντογκμπιά, Βίτσελ, Καράσκο, Μοράτα (61′ Κούνια), Γκριεζμάν

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα (60′ Τα), Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ, Άντριχ, Αμίρι, Μπάκερ, Ντιαμπί (77′ Παουλίνιο), Χλόζεκ (89′ Φοσού Μενσά), Χάντσον Οντόι (60′ Αντλί)

Δείτε παρακάτω την τελευταία δραματική φάση με την τριπλή ευκαιρία της Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και τα στιγμιότυπα:


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία