Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ευρωπαϊκό σενάριο, που μπορεί να… απογειώσει τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Ευρώπη για τον λαό του, την ιστορία. Θα παίξει, αρχικά για να ισοφαρίσει την κορυφαία ευρωπαϊκή του πορεία που είναι ως τα προημιτελικά και εν συνεχεία για ότι καλύτερο προκύψει. Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι.

Παίζει όμως και για πολλά ακόμα. Για τα (πολλά) λεφτά από τα οικονομικά μπόνους της ΟΥΕΦΑ, παίζει και για το πολύ σημαντικό συλλογικό του ranking που δεν αφορά πλέον μόνο τις κληρώσεις. Αυτό το τελευταίο, όσο περνάνε τα χρόνια αποδεικνύεται ολοένα και πιο σημαντικό, αφού με κάποιες προϋποθέσεις ενδέχεται να στείλει τον ΠΑΟΚ ακόμα και απευθείας στο League stage (τους παλιούς ομίλους) του Champions League, σε περίπτωση που κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα.  Πως θα γίνει αυτό; Πάμε να το δούμε με όσο πιο απλά λόγια γίνεται.

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατακτήσει το φετινό Champions League, εξασφαλίσει εισιτήριο για την διοργάνωση και μέσω του πρωταθλήματος της (κάτι που θα συμβεί κατά 99%), ένα από τα 36 εισιτήρια του League stage θα δοθεί αυτόματα στην ομάδα με το μεγαλύτερο συλλογικό ranking από αυτές που θα παίξουν στα προκριματικά, αλλά μόνο στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Αν ο ΠΑΟΚ (που αυτή τη στιγμή έχει 35.000 βαθμούς και μπορεί να τους αυξήσει κι άλλο) πάρει το φετινό πρωτάθλημα, τότε υπολείπεται μόνο έξι ομάδων που μπορούν να βρεθούν στα προκριματικά, αν πάρουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους: της Σαχτάρ Ντόνετσκ (63.000), της Σλάβια Πράγας (53.000), της Βασιλείας (52.000), της Κοπεγχάγης (51.500), της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (48.000) και του Ερυθρού Αστέρα (40.000).

Αυτή τη στιγμή καμία δεν προπορεύεται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της (!), ενώ με δεδομένο ότι κάθε νίκη δίνει 2.000 επιπλέον βαθμούς στο συλλογικό ranking, ο ΠΑΟΚ είναι εφικτό να περάσει από φέτος τον Ερυθρό Αστέρα και σε ένα ακραίο μαθηματικό σενάριο και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Με δεδομένο όμως ότι το συλλογικό ranking αποτελεί βαθμολογία πενταετίας, ο ΠΑΟΚ θα κατοχυρώσει και θα κουβαλάει την φετινή φανταστική του συγκομιδή (13.000 ήδη), ενώ με νέα καλή σοδειά του χρόνου, θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο, αφού από την βαθμολογία του θα αφαιρεθεί η πενιχρή συγκομιδή (μόλις 2.500) της σεζόν 2019-20, επομένως θα αυξήσει την τύχη του για ένα απευθείας εισιτήριο στους χρυσοφόρους ομίλους, σε περίπτωση που κατακτήσει του χρόνου το πρωτάθλημα, αλλά και καλύτερες κληρώσεις.

Με άλλα λόγια, κανένα ματς δεν είναι αδιάφορο, το αποτέλεσμα του, το κουβαλάς ουσιαστικά για μία πενταετία, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμεύσει μελλοντικά ακόμα και ο παραμικρός βαθμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία