Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το ευρωπαϊκό μονοπάτι του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ξεχνάει την Ευρώπη μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου και την κλήρωση για τους «16» του  Conference League. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Δεν θα φθαρεί / επιβαρυνθεί από δύο επιπλέον απαιτητικά και αγχωτικά παιχνίδια μέσα στον Φεβρουάριο και μπορεί να αφοσιωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας πετύχει ήδη ιστορικά επιτεύγματα στην φετινή ευρωπαϊκή του διαδρομή.

Πάμε να δούμε ποιες ομάδες έχουν απομείνει μαζί του στην διοργάνωση του Conference League. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στους «16» της διοργάνωσης παρέα με τις υπόλοιπες 7 πρώτες των ομίλων που είναι οι εξής: Λιλ, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενερμπαχτσέ.

Αυτές τις ομάδες, ο Δικέφαλος αποκλείεται να τις βρει στην κλήρωση για τους «16» της διοργάνωσης. Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος αντίπαλος; Θα είναι κάποιος από τους 8 νικητές των ζευγαριών των νοκ-άουτ: Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος, Στουρμ Γκρατς-Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σερβέτ-Λουντογκόρετς, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ρεάλ Μπέτις-Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Άγιαξ-Μπόντο Γκλιμντ, Μόλντε-Λέγκια Βαρσοβίας και Μακάμπι Χάιφα-Γάνδη.

Υπάρχει κάποια εξ’ αυτών που μπορεί να τρομάξει τον αήττητο φέτος στην Ευρώπη, ΠΑΟΚ; Με τα σημερινά δεδομένα και όταν έχεις δείξει τέτοια εικόνα στα δύο πιο απαιτητικά crash-test απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να είναι αυτές που θα θέλουν να αποφύγουν την ομάδα του Λουτσέσκου και όχι το αντίθετο.

Ανάμεσα στους 15 υποψήφιους αντιπάλους (ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό σε αυτή τη φάση) ξεχωρίζει ο κλασικός «παρτενέρ» Άγιαξ, οι παλιοί γνώριμοι όπως η Γάνδη, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και αρκετές επιθυμητές ομάδες που θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για κάτι ακόμα παραπάνω.

Μέχρι τότε, όμως έχουμε χρόνο. Ο Δικέφαλος κέρδισε το δικαίωμα να αράξει στον καναπέ του και να περιμένει να φαγωθούν όλοι οι «υπόλοιποι». Την επόμενη φορά που η Τούμπα θα φορέσει το ευρωπαϊκό της κουστούμι (στον επαναληπτικό της 14ης Μαρτίου για την φάση των «16») μακάρι να γιορτάζει ένα ακόμα βηματάκι προς τον επιθυμητό καταληκτικό προορισμό που προκαλεί υγρά όνειρα σε όλους…


Τελευταία νέα

Υψηλόβαθμοι Αστυνομικοί φυγάδευσαν τους χούλιγκαν;

Δύο θέματα προς διερεύνηση προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου 2023,...

Στην ίδια κατηγορία